Logo decormyyhome.com

Как да омекотите гумата

Как да омекотите гумата
Как да омекотите гумата

Видео: Ремонт на Dinky Toys Морис Мини-пътешественик No 197. Излят модел, модел играчка за кола 2024, Юли

Видео: Ремонт на Dinky Toys Морис Мини-пътешественик No 197. Излят модел, модел играчка за кола 2024, Юли
Anonim

Естественият каучук е технически продукт, от който се правят различни еластични материали. Но понякога от времето или ниските температури стават трудни. Има някои начини, по които можете да омекотите гумените изделия.

Image

Инструкция за употреба

1

Гумата се използва за направата на гуми, обувки, амортисьори, колани, гумирани тъкани и много различни части за автомобилни и домакински уреди. Ако са износени, опитайте да им възстановите еластичността с керосин. Това е доказан и най-често използван метод. Налейте малко керосин в емайлираните съдове, поставете там гумената част и оставете така да лежи 2-3 часа. След това изплакнете обилно с почистващи препарати и избършете на сухо. След това гумата ще стане мека и еластична.

2

Можете да използвате и амоняк. Разредете го в съотношение едно към едно с вода и потопете желаната гумена част в разтвора за 20-30 минути. След това изплакнете в чиста вода, подсушете и можете да използвате.

3

Случва се омекотяващата гума да се изисква за кратко време, например, за да се разтегне маркуч върху метална тръба с равен диаметър. За да направите това, просто поставете края на маркуча във вряща вода, накиснете за няколко минути и веднага издърпайте тръбата. Кипящата вода ще направи гумата мека, а маркучът лесно може да бъде поставен върху метал.

4

Грубите части на колата могат да бъдат омекотени с горещ въздух. Включете сешоара с пълна мощност и насочете струята към частта. След 4-5 минути опитайте да завъртите частта и да я издърпате.

5

Опитайте да кипнете стара гума във физиологичен разтвор. Вземете литър вода, добавете две супени лъжици сол и варете продукта в този разтвор за 10 минути.

6

Също така гумените части се смазват със силикон. Възстановява еластичността им за известно време. Нанесете силикон върху частта, оставете го да легне малко и след това го използвайте. По същия начин третирайте частта с рициново масло. Това са краткотрайни гумени омекотители. Затова повторете процедурата възможно най-често.

7

Днес се произвежда специален спрей за обслужване на офис техника - гумен омекотител. Възстановява мекотата на гумените ролки в принтери и копирни машини. Купете този спрей в специализирани магазини и го използвайте при възстановяване на гумени части.

омекотява гумата