Logo decormyyhome.com

Как да изгладите изкуствената кожа

Как да изгладите изкуствената кожа
Как да изгладите изкуствената кожа

Видео: Как да различим обувките от изкуствена кожа от обувките от естествена кожа? 2024, Юли

Видео: Как да различим обувките от изкуствена кожа от обувките от естествена кожа? 2024, Юли
Anonim

Изкуствената кожа е изработена от широка гама от композитни полимерни материали. Използва се за мебелна тапицерия, производство на обувки, връхни дрехи. Материалът е разработен за замяна на естествена кожа, за разлика от него е с няколко порядъка по-евтин, практически не се различава с висококачествено производство и отговаря на всички международни стандарти и модни тенденции. Ако изкуствената кожа е набръчкана, тогава тя може да се изглади по абсолютно същия начин като естествената.

Image

Ще ви трябва

  • - пистолет за пръскане;

  • - мокра кърпа;

  • - безцветен крем;

  • - рамене;

  • - вестници или специални формуляри за обувки.

Инструкция за употреба

1

Виниловата изкуствена кожа или дермантин е изработена от монолитно или поресто PVC на трикотажна основа от памук или полиестер. Ако имате смачкан продукт, изработен от този материал, гладете го от вътрешната страна с ютия с температура 30 градуса.

2

Друг начин, без да използвате ютия. Напръскайте вътрешността на продукта с пистолет за пръскане, закачете го на раменете, като нещата са възможно най-прави. До един ден продуктът ще бъде напълно изгладен.

3

Ако изкуствената кожа е набръчкана на дивана или фотьойла, навлажнете чаршафа, стиснете го добре в пералнята на 1000 оборота, внимателно покрийте мебелите, навлажнете го със спрей бутилка, докато листът изсъхне. Не използвайте лист, който е твърде влажен, за да изглади изкуствената кожа; петна ще останат върху тапицерията; горният слой може да започне да се отлепва. Също така, никога не гладете горния слой от изкуствена кожа с ютия, дори и с кърпа, можете да гладите само основата и след това при много ниска температура.

4

Ако неправилно съхранявате обувки от изкуствена кожа, избършете ги с влажна кърпа, напълнете ги със стари вестници или кърпа, за да ги оформите, покрийте ги с безцветен крем и ги поставете далеч от отоплителните уреди. След 24 часа отново намажете обувките с крем. Под влияние на емолиенти и принудително разширяване всички обувки ще се върнат в нормална форма, набръчканата кожа ще се изглади.

5

Няма повече начини за изглаждане на изкуствена кожа. За да не се налага постоянно да отделяте допълнително време за изглаждане на продуктите, съхранявайте ги правилно. След сезона на чорапите, избършете цялата кожа с влажна мека кърпа, подсушете я под сенник, намажете с безцветен крем. Окачете връхни дрехи на закачалка за палто и поставете на просторно място, не закачайте плътно изкуствената кожа, тя трябва да виси свободно. Измийте обувките си, изсушете ги от източници на топлина, намажете с крем, напълнете ги плътно със стари вестници или кърпа и поставете на рафт.

Свързана статия

Как да гладиш риза с дълъг ръкав