Logo decormyyhome.com

Как да удължите живота на хладилника

Как да удължите живота на хладилника
Как да удължите живота на хладилника

Видео: Как да удължите живота на двигателя си | Съвети от AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да удължите живота на двигателя си | Съвети от AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Хладилник е скъпа семейна покупка. Затова искам да изразходвам пари за нейната подмяна възможно най-малко. Експертите са сигурни: с правилна грижа и внимателна работа можете да удължите живота на хладилника до 20 години! Какви са начините за удължаване на живота на най-важния уред в кухнята?

Image

Поставете го разумно

Хладилникът няма да ви издържи дълго, ако:

  • инсталиран е в близост до батерията,
  • той стои на "топлия под"
  • директна слънчева светлина пада върху хладилника

  • тя се изтласква в тесни ниши, където има лоша циркулация на въздуха,
  • влажността в помещението е повече от 80%. Следователно, важен момент, който ще удължи живота на хладилника, е правилното му поставяне. Помислете къде ще бъде хладилникът на етапа на планиране на вашата кухня и можете да удължите живота му.

Внимавайте за уплътнението

Уплътнението в хладилника предотвратява проникването на топъл въздух отвън и запазването на студа отвътре. За да запазите уплътнението по-дълго, отворете хладилника само с дръжката, предназначена за това. Освен това уплътнението трябва да се почиства със сапун и вода, като се избягват агресивни почистващи препарати. Стегнатото прилягане на вратата към тялото, което гарантира чисто и невредимо уплътнение, ще помогне на хладилника да работи по-дълго.

Почиствайте кондензатора редовно от прах.

В старите хладилници кондензаторът е разположен отзад, а в нови - в долната част на устройството. Кондензаторът предпазва хладилника от прегряване, но ако тази важна част е покрита с дебел слой прах, тогава той няма да може да изпълни функцията си. Ако почиствате кондензатора от прах поне два пъти годишно, можете значително да удължите живота на вашия хладилник: бонусът може да бъде от 15 до 20 години безпроблемна работа. Преди да почистите кондензатора, хладилникът трябва да бъде изключен от електрическата мрежа и да използвате прахосмукачка със специална четка.

Разпределете правилно храната по рафтовете

Не напразно производителите на хладилници включват в инструкциите препоръки за поставяне на храни на рафтове. Важно е не само да поставите продукта на рафт с подходящ температурен режим, но и бързо да го достигнете. Ако трябва дълго да търсим продукт под развалините, вратата на хладилника остава отворена за дълго време. Ако това се случва непрекъснато, тогава хладилникът, когато работи с претоварване, бързо се проваля. Извод: поръчката в хладилника може да удължи живота му!

Не слагайте тежки храни във вратата.

Тежките продукти, постоянно съхранявани на рафтовете във вратата на хладилника, влияят неблагоприятно на експлоатационния му живот. Направете правило да не поставяте няколко пакета с мляко наведнъж, а в допълнение към тях консерви със сладко или сладко, чаши с кисело мляко или заквасена сметана и т.н. Колкото по-малко храна има във вратата, толкова по-дълго ще издържа хладилникът.