Logo decormyyhome.com

Как да удължите живота на пералнята

Как да удължите живота на пералнята
Как да удължите живота на пералнята

Видео: Как да удължите живота на двигателя си | Съвети от AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да удължите живота на двигателя си | Съвети от AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Домакинските уреди са проектирани така, че да улесняват домакинските задължения, значително спестяване на време и усилия. За да се запази този комфорт възможно най-дълго, оборудването трябва да се използва правилно и да се грижи своевременно. Пералнята е важен артикул за домакинството. Какво трябва да се направи, за да ви служи дълго време?

Image
  • Не се претоварвайте. Много модели са предназначени за ежедневно измиване и, следователно, бързо и ефективно се справят с малко количество мръсно пране. Не поставяйте голямо одеяло, пух и калъф в пералнята. Такива неща при миене създават голям товар върху мотора и бързо го деактивират.

  • Дръжте вратата отворена. Често домакините отиват да окачат дрехи, затваряйки вратата на пералнята. Това е груба! Факт е, че след измиване в барабана все още остава много влага, която трябва да се изпари. В противен случай ще се появят мухъл, лоша миризма и други нежелани явления. Затова дръжте вратата отворена и преди да измиете, не забравяйте да добавите специален декалер заедно с праха. Това важи особено за районите с твърда вода.

  • Пазете чисти. За да може пералната машина ефективно да премахва мръсотията от нещата, тя сама трябва да е чиста. След всяко измиване избършете вратата и барабана с влажна кърпа, премахвайки следи от почистващи препарати и др. Същото се отнася и за контейнера с прах. Изплакнете го старателно, отстранете излишната влага. Веднъж или два пъти месечно можете да стартирате колата с малко оцет, сода за хляб или лимонов сок. Те премахват добре люспите, неприятните миризми и мазните следи. Ако са налични филтри, почиствайте ги редовно.

  • Изберете правилния режим. Всеки модел е в състояние да работи в няколко режима. Те се различават по температурата на нагряване на водата и продължителността на измиването. Не смесвайте всички неща подред, излагайки общия режим. Разделете прането си по вид плат и изберете подходящия режим и почистващ препарат. Така вие не само спестявате нещата си, но и пералня.

  • Контрол на водата и праха. Ако вашето оборудване има избор на размер на товара, тогава го използвайте според количеството пране. Това ще помогне да се намали консумацията на вода и да се извърши качествено измиване. Същото важи и за количеството прах. С излишък от перилни препарати прането претърпява недостатъчно изплакване, а тръбите и моторът на пералнята страдат.

  • Монтаж и поддръжка. Ако сте сериозно загрижени как да удължите живота на пералнята, погрижете се за правилното й поставяне и навременна профилактика. По време на измиване и предене той вибрира силно. Неправилната инсталация може да доведе до изместване на пералнята, неизправност на програмите, отказ на отделни елементи. Що се отнася до превантивните мерки, тук е необходимо да се провери целостта на венеца на вратата, маркучът за събиране на вода и наличието на външен шум. Ако откриете проблем, свържете се със специалист.