Logo decormyyhome.com

Как да санирате апартамент със собствените си ръце

Как да санирате апартамент със собствените си ръце
Как да санирате апартамент със собствените си ръце

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли
Anonim

Има няколко причини да се прибегне до процеса на дезинфекция на жилищата. Едно от тях е гъбично или вирусно заболяване. Дезинфекцията се извършва и при появата на вредни насекоми или паразити. Но има изход - направете сами дезинфекция на къщата.

Image

Ще ви трябва

  • - дрехи за почистване

  • - гумени ръкавици

  • - маска

  • - белина

  • - 3% водороден пероксид

  • - 80 г монохлорамин

Инструкция за употреба

1

Седмично вакуумираме килимите, премахваме праха, измиваме пода и правим прането. При почистване се използват различни продукти и прахове за улесняване на дезинфекцията. Всички дезинфектанти отделят производни на хлор и кислород. Вредните бактерии умират, когато се пуснат в такава среда, но хлорът също е вреден за здравето ни.

2

Ако има нужда от дезинфекция, тогава е необходимо да се консултирате със специалисти. Особено внимание трябва да се обърне на въпроса за алергична реакция към някои компоненти на дезинфектантите.

3

Монохлораминът се използва за дезинфекция на помещения. Те могат да мият пода, мивката и тоалетната, да мият чиниите с него, да мият прането и играчките с него. За мокро почистване 80 g от това вещество трябва да се разтвори в 25 литра вода. Разбъркайте добре и използвайте разтвора на монохлорамина по предназначение.

4

Хлорната вар е много ефективно дезинфектант. Използва се за почистване на ями, тоалетни, а също така има свойството да избелва пране.

5

Водородният пероксид се използва за дезинфекция на пране или белина. За да приготвите разтвора, е необходимо водата да се загрее до 60 градуса и да се добави 3% водороден пероксид (1 чаша пероксид на 10 литра вода). В този разтвор прането се вари, като леко се разбърква с дървена пръчица.

6

Трябва да се помни, че при извършване на дезинфекция е необходимо да се носят гумени ръкавици за почистване, специално облекло и маска за защита на дихателните пътища.

7

Разтвор на всяко вещество трябва да се прави само с инструкции. След генералното почистване стаята трябва да се проветри за 45 минути.