Logo decormyyhome.com

Как да подредите кухненските прибори

Как да подредите кухненските прибори
Как да подредите кухненските прибори

Видео: Английски речник - 100 кухненски артикула - Angliĭski rechnik - 100 kukhnenski artikula 2024, Септември

Видео: Английски речник - 100 кухненски артикула - Angliĭski rechnik - 100 kukhnenski artikula 2024, Септември
Anonim

Чайници, тенджери, лъжици и вилици, чинии са в постоянна употреба. Така че периодично трябва да организират цялостно почистване, елиминирайки петна от мазнини, плака, котлен камък.

Image

Ще ви трябва

  • оцетна киселина 9%;

  • -солна;

  • -soda;

  • -сушена горчица;

  • -moyuschee средства;

  • -nashatyrny алкохол.

Инструкция за употреба

1

За да почистите трапезно сребро, използвайте следния метод. Поставете парче фолио на дъното на дълбока купа. Поставете сребърни уреди отгоре, изсипете 3 супени лъжици върху тях. сол и се налива топла вода. След 30 минути избършете продукта с гъба и изплакнете в чиста вода.

2

Можете да се отървете от котлен камък в чайници и тигани, като използвате настолен оцет. Изсипете 0, 5 с.л. средства в замърсен съд, изсипете литър вода в него и варете 15 минути.

3

Пиенето на сода за хляб помага да изчистите съдовете от мащаба. Смесете го с вода в съотношение 1: 1 и нанесете върху повърхността, която трябва да се постави в ред. След половин час го избършете с гъба, натопена в оцет, и го измийте добре.

4

Фурната се нуждае от периодично почистване не по-малко от съдовете. За да поставите фурната в ред, първо я загрейте до 150 ° C. След това поставете чаша гореща вода на долната скара, а амоняка на горната. Затворете шкафа и оставете да се охлади. След няколко часа добавете 2 ч.л. в съд с амоняк всеки препарат за съдове и 2 с.л. вряща вода. Изплакнете фурната с получения разтвор.

5

Използвайте горчица на прах за миене на порцеланови, стъклени и керамични съдове. Разтрийте ги добре с влажни продукти, след което изплакнете с топла вода.