Logo decormyyhome.com

Как да почистите дъска за рязане

Как да почистите дъска за рязане
Как да почистите дъска за рязане

Видео: Как да си направим допълнително голяма дъска за рязане на зърно с блок (с български субтитри) 2024, Юли

Видео: Как да си направим допълнително голяма дъска за рязане на зърно с блок (с български субтитри) 2024, Юли
Anonim

Микробите живеят навсякъде, дори където, изглежда, те не могат да бъдат. Дъска за рязане - една от тези разсадници. Освен това с течение на времето дървените и пластмасови дъски поглъщат ароматите на продуктите. Крушата започва да мирише на лук, а ягодите са наденица, затова от време на време провеждайте общо почистване на дъски за котлет.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо, за да предотвратите неприятни последици, веднага след рязането на продуктите изплакнете дъската, така че миризмата да няма време да попие. Можете да използвате стъклена дъска, тя не подлежи на механични повреди, съответно бактериите не се натрупват в разфасовки.

2

Ако не ви харесва скърцането с нож върху стъкло и предпочитате дърво или пластмаса, тогава пристъпваме към цялостно почистване. Идеалните естествени почистващи препарати са сода, сол, оцет, водороден прекис и лимонена киселина. Използвайки тези съставки, вие напълно почиствате дъската си. Например водородният пероксид убива микробите. Комбинацията от сол и лимон също премахва неприятната миризма. Сипете малко сол и я разтрийте с половин лимон. Дъската се почиства!

3

Содата за хляб е естествен почистващ препарат, използван от нашите баби. Направете каша от сода и я втрийте в дъската, докато напълно премахнете мръсотията, този метод е особено добър за пластмасовите дъски.

4

Оцетът е идеален за измиване на дървени дъски, избършете дъската с разтвор на оцет, изплакнете я добре с вода и оставете дъската да изсъхне. С това измиване спестявате дърва и дъската ви ще издържи по-дълго.

Дъска за рязане - как да обелите?