Logo decormyyhome.com

Как бързо да измиете фурната от мазнини и въглеродни отлагания у дома

Как бързо да измиете фурната от мазнини и въглеродни отлагания у дома
Как бързо да измиете фурната от мазнини и въглеродни отлагания у дома

Видео: Бързо почистване след партита и семейни обяди 2024, Юли

Видео: Бързо почистване след партита и семейни обяди 2024, Юли
Anonim

Във всеки дом има уреди, които често са неудобни за почистване. В резултат на тях се натрупва мръсотия, бързо остарявайки. По-специално тази ситуация често се наблюдава при фурната, в която пръски от мазнини се утаяват по вътрешните стени и в крайна сметка се превръщат в трудно отстраняващи се сажди. И за да почистите мръсотията, трябва да прибягвате до различни методи и инструменти, които са разгледани по-подробно по-долу.

Image
  1. В борбата с мазнините във фурната ще помогне настолният оцет. За целта го нанесете върху мръсните стени на фурната, след това изчакайте няколко часа и изплакнете с влажна кърпа. Ако мазнината е застояла, избършете оцета с твърда четка.
  2. Можете да използвате обикновена сол за почистване на фурната. Поръсете го върху мръсна повърхност и след това светете. Когато солта стане кафява, отстранете я и изплакнете повърхността с вода.
  3. Настържете малко парче сапун за пране (30-40 г), смесете получените чипове с 4 супени лъжици. сода за хляб и половин чаша оцет. Готовата смес разредете с топла вода, след това я нанесете върху замърсени места и изчакайте 2 часа. След това с помощта на гъба кафявото покритие ще бъде премахнато без много усилия. Такъв домашен препарат ще помогне да почистите не само фурната, но и листа за печене с фурната. В допълнение, не уврежда емайлирани повърхности.
  4. Много е лесно да почистите фурната от мазнини и плаки с помощта на бакпулвер за тесто. За да направите това, нанесете праха върху навлажнените стени на фурната и изчакайте няколко часа. След това мазнините ще се съберат в лесно отстраними бучки.
  5. С помощта на лимонов сок не само премахвате замразената мазнина, но и се отървате от миризмата на изгаряне. В лист за печене или термоустойчив съд нарежете 1-2 лимона, добавете малко почистващ препарат към тях и след това поставете съдовете във фурната, като го включите за 30-60 минути. След това просто изплакнете мръсотията с влажна гъба.