Logo decormyyhome.com

Как да мием електрическа печка

Как да мием електрическа печка
Как да мием електрическа печка

Видео: Готварска печка Finlux FXC 622M 2024, Юли

Видео: Готварска печка Finlux FXC 622M 2024, Юли
Anonim

Печка, която не се мие няколко дни (или дори седмици), е истински кошмар за домакинята. Изгорели хранителни остатъци, изпечена мазнина - всичко това трябва да бъде премахнато и ако процесът не се подходи правилно, може да се окаже дълъг и трудоемък.

Image

Ще ви трябва

  • - гумени ръкавици;

  • - сапун или препарат за миене на съдове;

  • - топла вода;

  • - средства за почистване на печки или средства за кухнята;

  • - гъба или парцал;

  • - дървена шпатула.

Инструкция за употреба

1

Поставете превключвателите в нулево положение и изключете електрическата печка. Повечето модели имат сменяеми превключватели - извадете ги и ги поставете в контейнер с топъл разтвор на сапун или препарат за миене на съдове, оставете ги да „накиснат“ и почистете с гъба или четка за миене на съдове.

2

Навлажнете повърхността на печката и горелките с гъба, напоена с много топла вода или сапунена вода и оставете да престои 5-10 минути, след което отстранете напоените остатъци от храна с гъба или дървена шпатула. За почистване на горелки може да се използва и телена кърпа.

3

Носете гумени ръкавици и нанесете неабразивен почистващ препарат върху влажната повърхност на печката. Това може да бъде течност или гел за почистване на чинии (те се произвеждат от различни производители) или друг инструмент с надпис "За кухнята" - те обикновено се справят добре с телесните мазнини. Ако не сте привърженик на използването на "силна" химия - можете да използвате разредена течност за миене на съдове или разтвор на сапун за пране, за да почистите печката. По същия начин обработете предния панел на табелата.

4

Изчакайте 10-15 минути, за да омекне телесната мазнина. Уверете се, че повърхността на чинията остава мокра - в противен случай почистването ще трябва да започне отново.

5

Избършете печката правилно с влажна кърпа или гъба, отстранете замърсяванията и изплакнете с чиста вода. Ако петна останат близо до горелките, отново нанесете почистващ препарат на замърсени места и повторете процедурата.

6

Ако опорният пръстен, с който горелката е прикрепена към печката, пожълтява - не се опитвайте да я върнете в първоначалния си цвят. Това е реакцията на метал към висока температура и е необратима.

Обърнете внимание

Не използвайте метални гъби, шкурка или абразивни почистващи препарати за почистване на електрически печки - те могат да повредят повърхността на печката.

Полезни съвети

По-добре е да почиствате електрическата печка всеки ден или поне веднъж на два дни - в този случай остатъците от храна няма да имат време да изгорят. Достатъчно е да избършете повърхността с влажна гъба с капка препарат за миене на съдове или да я поръсите с препарат за почистване на стъкло, след което изплакнете веществото и го избършете на сухо.

електрическа печка как да се мие