Logo decormyyhome.com

Как да измиете фурната от мазнини

Как да измиете фурната от мазнини
Как да измиете фурната от мазнини

Видео: Пълнени гъби - във фурната 2024, Юли

Видео: Пълнени гъби - във фурната 2024, Юли
Anonim

В кухненската фурна е много удобно да се готвят различни ястия - пайове, гювечи и месни ястия. При честа употреба обаче фурната може да стане много мръсна и да се покрие с дебел слой мазнини. Затова не отлагайте почистването до по-късно, но направете своевременно измиване на фурната.

Image

Ще ви трябва

  • - препарат за миене на съдове;

  • - парцал;

  • - оцет;

  • - гъба;

  • - четка;

  • - бакпулвер за тесто;

  • - сода за хляб;

  • - въглеродна киселина;

  • - трапезна сол.

Инструкция за употреба

1

Един от най-ефективните начини за почистване на кухненска фурна е с пара. За да направите това, изсипете малко количество вода в лист за печене и добавете няколко супени лъжици препарат за миене на съдове. Запалете фурната и затворете плътно вратата, загрейте до сто и петдесет градуса и не отваряйте за тридесет минути. През това време получената пара ще повлияе на мазни петна и парчета изгорена храна. Изчакайте фурната да изстине напълно и избършете вътрешността с влажна кърпа.

2

Редовният оцет ще ви помогне да се справите с мазните петна във фурната. Нанесете малко количество оцет върху замърсената повърхност и разнесете с влажна гъба в цялото пространство. Затворете вратата и оставете за няколко часа. Ако мазните петна бяха леки, тогава би било достатъчно да измиете оцета с влажна кърпа. Силната мръсотия може да се почисти с четка.

3

Можете да премахнете мазнините от стените на фурната, като използвате конвенционален бакпулвер за тесто. Накиснете кърпа в гореща вода и избършете повърхността на фурната, след това поръсете мръсотията с бакпулвер и напръскайте с вода от бутилката със спрей. След известно време можете да забележите, че мазнините се събират на бучки, които лесно могат да се отстранят с нормална влажна кърпа. Вместо бакпулвер може да се използва сода за хляб или лимонена киселина.

4

От вътрешната страна на чашата често можете да забележите наличието на кафяво покритие. За да почистите стъкления прозорец, изсипете сода за хляб и го разпределете равномерно. Навлажнете содата с топла вода и оставете за четиридесет до петдесет минути (може и по-дълго). След това разтрийте чашата с влажна гъба, ще се изненадате колко лесно е да почистите цялата мръсотия. Вземете мокра и суха кърпа.

5

Изсипете един килограм трапезна сол върху лист за печене и добавете въглеродна киселина, напълнете с половин литър вода и поставете в самата дъно на фурната. Загрейте фурната до 100-150 градуса и оставете за тридесет минути. След това охладете печката и я изплакнете обилно с топла вода и почистващо средство.

как да почистите фурната от мазнини