Logo decormyyhome.com

Как да направите кошница за пране със собствените си ръце

Как да направите кошница за пране със собствените си ръце
Как да направите кошница за пране със собствените си ръце

Съдържание:

Видео: 2 домашни кошници от пластмасова кофа. Направи си сам кошница 2024, Юли

Видео: 2 домашни кошници от пластмасова кофа. Направи си сам кошница 2024, Юли
Anonim

Кошът за пране, направен сам, направен от импровизирани материали, е не само удобен и естетичен аксесоар за домакинството, но и способността да се отървете от отпадъчната хартия или отлаганията на платове от плат, без да навредите на околната среда.

Image

Използването на кошницата за пране, която ви позволява да поддържате ред в къщата, е очевидно. Но кошницата, направена сама, често е и стилен елемент от интериора, който се сравнява благоприятно с фабричните безлични продукти.

Опаковане на хартиена кошница

Изработката на кошница от дебела опаковъчна хартия или ненужен тапет започва с подготовката на хартиени ленти, дължината и ширината на които ще определят размера на готовия продукт. За да може конструкцията да запази формата си и да е здрава, хартиените ленти трябва внимателно да бъдат сгънати няколко пъти заедно, така че заготовките да бъдат нарязани достатъчно широко. Всяка лента хартия е пришита на шевна машина от двата края, като се отклонява от тях около 5 мм. Нишките могат да бъдат избрани така, че да съответстват на цвета на хартията, и да са контрастни.

Размерът на кошницата ще се определя от броя на ивиците, които са положени в основата му. За да започнете тъкането, върху равна повърхност, правилният брой детайли е подреден успоредно, същия брой ленти са спретнато преплетени с тях, фиксирайки ставите с лепило. След като дъното на кошницата е изтъкана, лентите се повдигат вертикално и се фиксират с офис клипове или щипки за хартия. Останалите свободни краища на хартиените заготовки се поставят в кошницата и се залепват.

Вертикалното тъкане продължава, докато кошницата достигне желаната височина. Ако лентите имат доста дълги краища, не ги подрязвайте. По-добре е да огънете лентите навътре, да ги тъчете в стените на кошницата и да фиксирате с лепило. Ако желаете, краищата на готовия продукт могат да бъдат обработени с помощта на декоративна панделка и украсете кошницата с лък.