Logo decormyyhome.com

Как да миете чинии безопасно

Как да миете чинии безопасно
Как да миете чинии безопасно

Съдържание:

Видео: Чинии в чужбина ! 2024, Юли

Видео: Чинии в чужбина ! 2024, Юли
Anonim

Повечето закупени продукти за миене и почистване на съдове съдържат повърхностно активни вещества, консерванти, ензими, фосфати и други вещества, опасни за човешкото здраве. Действайки директно върху кожата на ръцете, тези агресивни компоненти разрушават защитния слой на кожата, повишават нейната пропускливост, насърчават пилинг, а също така провокират появата на алергии и дерматологични заболявания. В допълнение, остатъците от почистващия препарат, които покриват повърхността на съдовете с тънък филм, влизат в тялото с храна, натрупват се и провокират развитието на различни заболявания. Като се има предвид всичко това, по-добре е съдовете да се мият с безопасни средства.

Image

Горчица - безопасно средство за миене на съдове

Горчицата на прах лесно се справя с мазнини и други примеси: след употреба съдовете остават кристално чисти. Може да се използва по следния начин: малко горчица на прах се нанася върху кърпа и избърсва чиниите, след което изплаквайте съдовете.

Можете също така да миете тежки съдове във "горчица" вода. За целта се събират 5 литра топла вода в леген и към нея се добавят 3-4 с.л. горчица на прах. След 5-7 минути (през това време прахът трябва да се разтвори във вода), мръсни чинии и прибори за хранене се потапят в този разтвор и се измиват. След това съдовете се изплакват.

Сода за хляб като детергент за съдове

Содата за хляб е абразив, така че не трябва да се използва за измиване на тефлонови тигани и други съдове със специално покритие или пръскане. Но порцелановите чинии и чаши, стъклените съдове и прибори за хранене ще блестят и „скърцат“ от чистотата. За да премахнете мръсотията, нанесете малко количество сода за хляб върху гъбата и избършете съдовете, след което ги изплакнете.