Logo decormyyhome.com

Как да използвате газирани напитки за домакински цели

Как да използвате газирани напитки за домакински цели
Как да използвате газирани напитки за домакински цели

Видео: Morning Routine Life Hacks - 35 Life Hacks and DIY Projects You Need to Try! 2024, Юли

Видео: Morning Routine Life Hacks - 35 Life Hacks and DIY Projects You Need to Try! 2024, Юли
Anonim

Пепси, фантазия, кола, спрайт. Колко от нас не са опитвали нито една от тези балонни напитки? Мисля, че почти няма такива. Междувременно е известно, че компонентите на тези напитки са съставки, които са химически съединения със свойства, които са много практични в домакинството. Нека да поговорим за домашната им употреба.

Image

Ще ви трябва

газирани напитки (спрайт, Coca-Cola, Pepsi, fanta).

Инструкция за употреба

1

Химичните съединения във фантома, спрайта, Coca-Cola, Pepsi, признати за храна, са на първо място киселини, които придават на напитките вкус и правят възможно тяхното съхраняване за дълго време. Тези киселини успешно влияят на мащаба на, например, електрическа кана. Плаката се отделя както от метални, така и от пластмасови повърхности при варене на някоя от тези напитки.

Image

2

С помощта на спрайт, Pepsi, Coca-Cola или Fanta можете да миете керамика, порцелан, стъклени съдове, както и да почиствате емайлираните повърхности на саксии. Най-добрият измиващ ефект на ефервесцентните напитки се получава чрез накисване в тях.

Image

3

Също така, почистващите свойства на фалшификатора или спрайта могат да бъдат проверени по време на подреждането на санитарните изделия. Например, изсипете литър напитка в тоалетната и оставете за няколко часа. Поп перфектно изяжда всички отлагания и ръжда, така че интериорът на банята ще стане бял. Можете да добавите някоя от напитките в резервоара, тогава ще се появят не само почистващите свойства, но миризмата на кола или forfe ще освежи стаята.

4

За да почистите петна от дрехи, можете да използвате спрайт или напитки Seven-up, където няма ярки багрила. Необходимо е петното да се накисне в поп за 20 минути и след това да се измие с машина. Не се страхувайте, че напитката е сладка, захарта се разтваря във вода и се изплаква без следа.

Image

5

Компонентите на ефервесцентните напитки са добри разтворители. Следователно, спрайт и кола и Pepsi са подходящи за миене на стъкла на прозорци, огледала и дори прозорци на автомобили, включително фарове. Първоначално лечение с ефервесцентна напитка, която ще разтвори мръсотията, след това избършете с влажна кърпа, за да отмиете сладостта. И ще видите, че чашата свети като нова!

Image

Полезни съвети

Как да се справите с употребата на тези напитки вътре зависи от вас. Във всеки случай не злоупотребявайте.