Logo decormyyhome.com

Как да се грижите за гардероба си през есента

Как да се грижите за гардероба си през есента
Как да се грижите за гардероба си през есента

Видео: 7 задължителни неща в гардероба ми за есента 2024, Юли

Видео: 7 задължителни неща в гардероба ми за есента 2024, Юли
Anonim

Кой не мечтае, че дрехите и обувките възможно най-дълго остават в същата безупречна форма, както в момента на покупката? Днес това изобщо не е утопия - необходимо е само правилно и навременно да се грижите за гардероба си. Добри помощници за постигането на тази цел ще бъдат съвременните химически препарати за чистене, които предлагат най-модерните технологични и нежни начини за грижа за дрехи и обувки.

Image

Всички искаме да удължим живота на любимите си неща и да спестим от закупуването на нови. Но не всеки, и не винаги, разполага с време и енергия, за да положи толкова усилия за това, колкото е необходимо, за да запази дрехите и обувките в ред.

В този случай най-доброто решение би било да се повери задачата за грижа за гардероба на професионалисти. Сега има много добри химически препарати за почистване, а списъкът с услуги в някои от тях е невероятен. Химическото почистване днес не е само за това как да почистите палто или козина от овча кожа от мръсотия или да премахнете петно ​​от вино от празнична рокля. Въпреки че сега тези задачи се решават много по-ефективно и внимателно от преди.

Независимо от това, основното предимство на най-добрите услуги са високотехнологичните начини за поддържане и поддържане на нещата в отлично състояние. Например, яке, палто, всяко връхно облекло или обувки могат да бъдат третирани със специална водоотблъскваща импрегнация. Тогава няма да страдат от влага, сняг и мръсотия. В този случай структурата на материала няма да бъде нарушена, еластичността и дишането ще бъдат напълно запазени, дрехите и обувките ще „дишат“. С такава защита от неблагоприятни външни влияния нещата ще продължат и ще запазят презентабелен външен вид много по-дълго.

Image

Що се отнася до директно почистване на нещата, златното правило на добрата домакиня е да предава дрехи на химическо чистене, не само тъй като те стават мръсни, но и в края на всеки сезон. Продуктите, които не са преминали химическа обработка, са много по-склонни да страдат от мръсотия, молци, бактерии. В допълнение, старите петна се отстраняват много по-трудно, отколкото пресни. Освен това, ако например преди това сте почистили пухено яке или палто от овча кожа, тогава ще сте готови за "неочакваното" настъпване на студения сезон.

Противно на преобладаващите стереотипи, днес услугите за химическо чистене изобщо не са толкова скъпи, колкото изглежда на мнозина. Оказва се, че е много по-скъпо да развалиш нещата с неправилна грижа и след това да купиш нови. Например, почистването на палто ще струва около 1000-1300 рубли, а да купите ново за такива пари днес е просто невъзможно.

Особено трудно е да се грижите сами за кожените и велурени продукти: не можете да ги миете, а можете да премахнете петна и мръсотия само със специални средства, в противен случай има вероятност да ги развалите. Химическото почистване е друг въпрос: той не само не е вреден за неща, изработени от кожа и велур, но също така е полезен - той е един вид СПА за дъждобрани, якета, чанти. В специализираните служби те се почистват със „сух“ метод, като се използва специален разтворител. И компетентните специалисти, въз основа на състоянието и свойствата на всяко конкретно нещо, избират един или друг метод на почистване.

Така че, в мрежата на химическите препарати "Диана" използват широка гама от разтворители, включително силикон и въглеводород, които ви позволяват да премахвате примеси от неща, без да променяте цвета им изобщо. Що се отнася до козината, тя може да бъде подправена ръчно с помощта на технология за био почистване.

Image

Диана е единствената мрежа за химическо чистене в Русия, която използва в своята работа всички съвременни технологии, съществуващи днес в тази област. Какво е особено хубаво - всички неща ще ви бъдат върнати не само чисти, но и перфектно изгладени.

Image

Малко хора знаят, че обувките могат и трябва да се грижат със химическо чистене. Ако всички процедури се извършват правилно, обувките и ботушите ще получат втори живот. Това е особено вярно през есента, когато обувките развалят дъжда, мръсотията, пътната сол. Отличен изход - третиране със специални импрегнации с водоотблъскващи свойства, боядисване и, разбира се, дълбоко почистване. Тази процедура е в състояние да премахне грозните петна, да придаде велурени обувки предишната им космат и равномерен цвят.

Освен това сега химическите препарати предлагат услуги за предотвратяване на обувки. Ако се грижите за него навреме, тогава няма да ви се налага да купувате нов преди време. Важно е само да изберете квалифицирани майстори, които няма да развалят скъпата двойка, а напротив, ще я върнат в първоначалния си вид.

Мрежата от химически препарати "Диана" има собствен цех, в който работят професионалисти, които знаят всичко за грижата за обувки с различни текстури. Те са в състояние да създадат чудо, реанимирайки дори износени обувки, ботуши, ботуши. Обувките могат да бъдат пребоядисани, да променят ширината на вала, дори да скъсят петата.

За да могат дрехите и обувките да запазят за дълго време всички онези естетически и функционални качества, които ни правят толкова щастливи да ги придобием, трябва да приемем за себе си факта, че ежедневната грижа за нещата е важен елемент от нашата ежедневна култура. И професионалистите трябва да правят това, така че редовното почистване изобщо не е лукс, а норма.