Logo decormyyhome.com

Как да перете деликатни вълнени неща

Как да перете деликатни вълнени неща
Как да перете деликатни вълнени неща

Видео: Моё вязание в сентябре / Мои планы и новые проекты на октябрь / Вязание крючком для начинающих 2024, Юли

Видео: Моё вязание в сентябре / Мои планы и новые проекты на октябрь / Вязание крючком для начинающих 2024, Юли
Anonim

С настъпването на студеното време много от нас получават топли вълнени дрехи от гардероба си или купуват нови. Вълнените неща перфектно помагат да се затопляте, носите дълго и да изглеждате много красиви, ако знаете как да се справите правилно, за да не загубят първоначалния си вид.

Image

Инструкция за употреба

1

Много е важно да определите какъв вид вълнени дрехи имате. Вълнените неща могат да бъдат или груби и бодливи, или деликатни и пухкави, оцветени или обикновени. Вълната може да бъде хомогенна или смесена в състава си, например кози и кучета шест в един продукт. За неща, изработени от мека и пухкава, цветна и смесена вълна, специални грижи. Най-често съставът на вълната е написан на етикета или можете да го намерите, когато купувате в магазин.

2

Преди да започнете да миете вълненото нещо в пералнята, обърнете го от грешната страна. Ако имате дълга пола, рокля или яке с дълъг ръкав, внимателно сгънете вълнения продукт и го поставете в специална мрежеста торба за по-деликатно пране.

3

Използвайте течни перилни препарати за измиване на особено деликатни вълнени продукти. Ако няма такива в магазина, опитайте се да вземете пудрата за палтото. Моля, обърнете внимание, че прахът за вълнени продукти е различен за цветни и прости неща. В краен случай използвайте детски препарат и омекотител за омекотяване на тъканите.

4

Разберете инструкциите за пералнята. Повечето нови модели имат специален режим "вълна", опитайте се да го използвате правилно при пране на вълнени неща. Ако миете ръце, първо накиснете вълнени дрехи в топла, не гореща вода, след това я разтрийте леко и изплакнете обилно.

5

Не забравяйте да миете леки предмети отделно от тъмните, не ги накисвайте дълго време. Вълнените неща не обичат честото пране. Изсушете вълнените си дрехи правилно след пране. Най-добър в хоризонтален изглед. Поставете върху лека кърпа на масата или внимателно я закачете на закачалка.