Logo decormyyhome.com

Как да окачим дрехи за сушене

Как да окачим дрехи за сушене
Как да окачим дрехи за сушене

Видео: VAN TOUR Яркочервен модерен компактен Hymer Ayers Rock Camper Van с душ, тоалетна и фиксирано легло 2024, Юли

Видео: VAN TOUR Яркочервен модерен компактен Hymer Ayers Rock Camper Van с душ, тоалетна и фиксирано легло 2024, Юли
Anonim

За да могат бельото и дрехите да останат максимално качествени, те трябва да бъдат измити правилно. Не по-малко важен момент е сушенето на вече измити дрехи. В крайна сметка, ръководени от няколко важни правила, можете да спестите време за гладене.

Image

Ще ви трябва

Въже за окачване или друго устройство, шпилки.

Инструкция за употреба

1

Вземете въжето. Въжето, което ще бъде опънато за закачане на дрехи, трябва да бъде, първо, чисто и второ, здраво. Спазването на последното правило е необходимо, така че въжето да не може да се счупи под тежестта на измитите дрехи и друго бельо. Трябва да издърпате въжето много здраво. Преди всяко висящо пране въжето трябва да се избърше с влажна кърпа.

2

Изберете място за шалтета. Дрехите или други прически за съхранение най-добре се държат в джоба ви. Можете да ги прикрепите предварително към линията на дрехите. Също така ще бъде удобно да държите прищепи, прикрепени към специално въже, което може да бъде окачено около врата под формата на колие или колан. След като прането вече е изсъхнало, по-добре е да извадите шалтетата в специално подготвена торбичка.

3

Преди да окачите дрехи, всички неща трябва да бъдат много внимателно изправени. Правенето на тази процедура трябва да бъде много внимателно. Това се дължи на факта, че нещата могат да се разтегнат по време на процеса на сушене. Трябва да се обърне специално внимание на разширяването на шевове и панделки. Това може значително да спести време и усилия за по-нататъшно гладене. Тези неща, които бяха обърнати отвътре, трябва да бъдат върнати в първоначалното си положение. След това те трябва да бъдат разклатени, така че да приемат нормалната си форма.

4

Идентичните неща са най-добре окачени наоколо. Въпреки това, не окачвайте предмети твърде близо един до друг - трябва да ги държите поне на минимално разстояние. В противен случай има вероятност прането, което се окачва, да започне да цъфти по време на сушене. Освен това е по-добре да не оставяте сушенето на прането прекалено дълго (по-дълго, отколкото е необходимо). Пресушените неща стават особено крехки. В допълнение, такова бельо е доста проблематично за желязо.

5

Закачете прането така, че ръбът на всеки предмет да се огъва над линията на дрехите за десет или максимум двадесет сантиметра. Колкото по-малък е ръбът, хвърлен към другата страна на въжето, толкова по-бързо прането ви ще изсъхне. В същото време плетените дрехи трябва да бъдат окачени по такъв начин, че да е наполовина огънат над линията на дрехите. Ризите и панталоните, калъфките за възглавници, чаршафите и завивките се оставят да изсъхнат от лявата страна.

6

В момента домакините не винаги имат възможност да сушат дрехите си на чист въздух. Затова все по-често се прави точно в стаята. За този тип сушене е необходимо да се осигури много добра вентилация в къщата.