Logo decormyyhome.com

Как да използвате йонизатор на въздуха

Как да използвате йонизатор на въздуха
Как да използвате йонизатор на въздуха

Видео: Йонизатор за пречистване въздуха в автомобила - Hygea Air Car 2024, Юли

Видео: Йонизатор за пречистване въздуха в автомобила - Hygea Air Car 2024, Юли
Anonim

През последните години йонизаторите на въздуха стават много популярни домакински уреди. И това е съвсем естествено, защото те спомагат за подобряване на качеството на въздуха, който хората вдишват в стаята, намаляват разпространението на вирусни инфекции и повишават устойчивостта на организма към вредните фактори на околната среда.

Image

Инструкция за употреба

1

След като сте закупили и внесли в къщата въздушен йонизатор, трябва да намерите подходящото място за него. Обикновено всеки иска да постави устройството, така че да разпределя отрицателните йони в стаята колкото е възможно повече. Но това е невъзможно да се постигне и йонизаторът е необходим преди всичко за хората.

2

В апартамента основната зона, където човек прекарва повече време, е пространството на маса, легло, фотьойл или диван. В тази зона трябва да се постави йонизатор. Може да се постави на маса или нощно шкафче или да се окачи на стена.

3

За да неутрализирате вредните ефекти на телевизионния екран, поставете йонизатора между вас и екрана по-близо до мястото, където обикновено седите. В случай на компютърен монитор, йонизаторът ще бъде правилно поставен на стената с 40-50 см по-висока от горната стена на монитора.

4

Когато йонизаторът работи, частици прах и други замърсители „седят“ върху него интензивно, затова се препоръчва да се избърсва случаят на изключеното устройство по-често с мека кърпа, навлажнена с препарат и след това със суха кърпа.

5

Йонизацията на въздуха не замества вентилацията на помещението, тъй като това устройство не произвежда кислород. Проветрявайте редовно апартамента.

6

Преди да включите йонизатора, затворете прозорците. Включвайки устройството, трябва да оставите стаята за 10-15 минути, за да изчистите въздуха от аерозолни частици. Едва след това можете да влезете в стаята и да сте близо до работещия йонизатор на разстояние 1-3 м (в зависимост от мощността на вашето устройство). Отначало можете да сте близо до работещ йонизатор за не повече от 20 минути. Ако няма дискомфорт, времето за работа на устройството може да бъде приведено до максималното, посочено в инструкциите.

7

Ако по време на работа на йонизатора почувствате главоболие, повишена раздразнителност, появява се кървене от носа, спрете да използвате устройството поне за един ден и след това съкратете работното му време или увеличете разстоянието до него.

8

Категорично е забранено пушенето в близост до работещ йонизатор, тъй като това води до респираторни заболявания.

9

Заедно с йонизатора е препоръчително да се използва пречиствател на въздуха. С тази комбинация от уреди въздухът във вашия апартамент ще бъде наистина чист и здрав.