Logo decormyyhome.com

Как да измием есенно яке

Как да измием есенно яке
Как да измием есенно яке

Видео: СПОРТ, КОСА, НОВО ЯКЕ И... БЕЗ ВЕЧЕРЯ 2024, Юли

Видео: СПОРТ, КОСА, НОВО ЯКЕ И... БЕЗ ВЕЧЕРЯ 2024, Юли
Anonim

Преди да поставите любимото си есенно яке в тъмен килер за съхранение, то трябва да бъде подготвено предварително за следващия сезон. В крайна сметка, забравено старо петно, от което не е толкова лесно да се отървете и мазните маншети, може да ви изненадат в най-неподходящия момент.

Image

Инструкция за употреба

1

Измийте ветрове или яке от дъждобран плат не е трудно. В този случай купувайте прах без белина (ако сакото е оцветено, вземете праха за цветни тъкани). Задайте режим на нежно измиване на автоматичната машина. Поставете есенното яке в барабана и поставете допълнителна функция за изплакване, това ще помогне да се избегнат петна. Изсушете продукта на раменете му in vivo.

2

Не мийте есенното яке от велур в автоматичната машина, нещото ще бъде безнадеждно развалено след това. Температурата на водата при миене на ръка трябва да бъде 37 градуса, тоест близка до телесната температура. Измийте якета от велур много бързо, опитайте се да не го мокрите прекалено, внимателно избършете оцветената зона с мека гъба. След това изплакнете бързо предмета в хладка вода и го избършете с разтвор на глицерин (1/2 чаена лъжичка глицерин на литър вода). По този начин поддържате велура си мек. Не навивайте и не усуквайте якето. Изсушете върху закачалка за палто, далеч от батерии и радиатори. Ако останат петна - внимателно ги разтрийте с пемза.

3

Есенно подплатено яке се пере в автоматична машина. Програмата трябва да бъде проектирана изключително за синтетични тъкани, температурният режим - не повече от 40 градуса. Основното предимство на този материал е, че той не се деформира при намокряне. Това ви дава възможността да изперете подплатено яке в машина, без да се страхувате да развалите нещата.

4

Ситуацията е много по-сложна с пуловер. Преди да изперете нещо, го закрепете с цип (или копчета) и обърнете отвътре навън. Задайте деликатния режим на измиване, температурата на водата трябва да бъде не повече от 30 градуса. Използвайте течни почистващи препарати. Поставете няколко тенис топки с пухеното яке в барабана на машината, те ще победят пухът по време на измиване и той няма да падне на бучки.