Logo decormyyhome.com

Как да изперем кожено яке

Как да изперем кожено яке
Как да изперем кожено яке
Anonim

Якетата са не по-малко замърсени от другите неща. Прах, мръсотия и градски смог се утаяват върху тях, което води до влошаване на външния вид. Можете да измиете продукта у дома, без да повредите козината или друг пълнител.

Image

Ще ви трябва

  • - прах;

  • - климатик.

Инструкция за употреба

1

Развийте всички елементи на декора, които са прикрепени от коженото яке. Коланът и качулката трябва да се мият отделно. Търсете упорити петна навсякъде. Ако се намерят замърсители, обработете ги с модерно средство за отстраняване на петна, което не уврежда цвета.

2

Налейте малко топла вода в дълбок леген, добавете течен препарат. Ако имате яке, изработено от естествена кожа, използвайте пудра за вълнени продукти. Разбийте пяната и потопете продукта за 10-15 минути. Използвайте гъба или мека четка, за да почистите маншетите и яката, защото именно на тези места се появява силна мръсотия. Не забравяйте да измиете качулката и колана.

3

Изплакнете продукта добре в чиста вода, докато спре да се пени. Не е необходимо да използвате балсама, но ако искате да улесните процеса на гладене, добавете малко средства при последното изплакване - проверете дозировката на опаковката.

4

Стиснете леко якето и го закачете на раменете. Можете също да го поставите върху дебела хавлиена кърпа, така че останалата влага да се оттича. Използването на щифтове е крайно нежелателно - ще има следи.

5

След пълно изсъхване разклатете якето, срешете козината. Закрепете всички елементи на декора, които сте премахнали. Ако искате да сложите парфюм върху нещо, уверете се, че върху него не се появяват петна. Най-добре е да напръскате парфюм от вътрешната страна на продукта.

Обърнете внимание

Ако имате скъпо яке, което се страхувате да не разваляте, най-добре е да го почистите на ръка. След измиване продуктът не винаги изглежда добре.

Полезни съвети

Можете да изперете кожено яке в пишеща машина. За целта задайте деликатен режим, ниска скорост на въртене и допълнително изплакване. Добавете течен прах в едно отделение в среден балсам. Можете също така да поставите няколко тенис топки в барабана, така че козината да не се смачка.

яке с кожи как да се пере