Logo decormyyhome.com

Как сами да смените батерията в часовник?

Как сами да смените батерията в часовник?
Как сами да смените батерията в часовник?

Видео: Как да сменим батерия на часовник Casio DB-520? How to replace the battery of a Casio DB-520 watch? 2024, Юли

Видео: Как да сменим батерия на часовник Casio DB-520? How to replace the battery of a Casio DB-520 watch? 2024, Юли
Anonim

Животът без часове е тъжно нещо. Винаги има риск да закъснеете някъде или обратното, за да пристигнете преди време и да изчакате. Това се случва, когато в ръчния часовник се изтощи батерия. Сега ще научим как да го променим бързо и лесно.

Image

Ще ви трябва

  • часа

  • батерия

  • нож

  • Shyla (за предпочитане)

  • Книгата

Инструкция за употреба

1

Отворете задния капак на часовника. Това е може би най-лесната операция. На задния капак намираме специален език, под него поставяме обикновен остър здрав нож. Сега се обръщаме към кутията на часовника и капакът се отваря. Основното нещо е да не правите твърде резки движения, това е изпълнено с драскотини.

Image

2

Сега извадете батерията. В съвременните часовници рядко се закача някак трудно. През мен минаха повече от десетина часа. Като правило имах нужда от максимално шило, за да стисна горния контакт (прави се на пружината), а по-често - батерията опира само на "честна дума". В по-старите модели може да има някакъв винт, тогава ще е необходима малка отвертка за часовник.

3

И сега най-важното. След като поставите новата батерия на мястото на обслужване, трябва да затворите капака. За това използвам свой собствен метод. Сложих часовника на килима със стъкло и върнах капака на мястото си. Поставям книгата отгоре, така че часовникът да пада точно в центъра на книгата. И сега натискаме книгата с ръка. Под влияние на теглото ни, покривката спретнато се вписва на мястото си. Това ще стане ясно от характерното щракване.

Обърнете внимание

Когато поставите капака обратно на място, обърнете внимание на специалния жлеб, който дизайнерите оставиха под стъблото на короната на часовника. Ако е инсталиран правилно, капакът ще се изправи точно и нищо не запомня.

Полезни съвети

Ако батериите не са специално обозначени за вас, вижте таблиците за взаимозаменяемост на батериите, които са многобройни в Интернет.

как да сменим батерия в часовник