Logo decormyyhome.com

Как да използвате брояч на geiger

Как да използвате брояч на geiger
Как да използвате брояч на geiger

Съдържание:

Видео: AQUARIUM CO2 AND AQUATIC PLANT FERTILIZING GUIDE + WATER PARAMETERS 2024, Септември

Видео: AQUARIUM CO2 AND AQUATIC PLANT FERTILIZING GUIDE + WATER PARAMETERS 2024, Септември
Anonim

Съвременните броячи на Geiger се наричат ​​радиационни дозиметри и радиометри. Те ви позволяват да определите нивото на радиация от околната среда, дори преди тя да има време да повлияе на вашето здраве.

Image

С помощта на съвременен брояч на Geiger можете да измервате нивото на радиация на строителни материали, земя или апартаменти, както и храна. Той демонстрира почти абсолютна вероятност за регистрация на заредена частица, тъй като само една електронно-йонна двойка е достатъчна за нейното фиксиране.

Технологията, въз основа на която е създаден модерен дозиметър, базиран на брояча на Geiger-Muller, позволява да се получат резултати с висока точност за много кратък период от време. Измерването отнема не повече от 60 секунди, а цялата информация се показва в графична и цифрова форма на екрана на дозиметъра.

Настройка на инструмента

Устройството има възможност да регулира стойността на прага при превишаването му, издава се звуков сигнал, който ви предупреждава за опасността. Изберете една от зададените прагови стойности в съответния раздел за настройки. Звуковият сигнал също може да бъде изключен. Преди да направите измервания, се препоръчва да извършите индивидуални настройки на инструмента, да изберете яркостта на дисплея, параметрите на звуковия сигнал и батериите.