Logo decormyyhome.com

Как да боядисвате дънки сини у дома

Как да боядисвате дънки сини у дома
Как да боядисвате дънки сини у дома

Видео: ЛЕСНО БОЯДИСВАНЕ НА КОСА ВКЪЩИ 🏡 👩🏼 🌸 2024, Юли

Видео: ЛЕСНО БОЯДИСВАНЕ НА КОСА ВКЪЩИ 🏡 👩🏼 🌸 2024, Юли
Anonim

Ако не искате да се разделите с любимите си дънки, които идеално пасват на фигурата и подчертават всичките й предимства, но сте объркани от избледнелия им цвят, не се разстройвайте. Панталоните от деним се поддават перфектно на боядисване, така че е напълно възможно да ги възстановите до предишната си яркост, дори и у дома.

Image

Нормалното синьо може да върне наситено син цвят на панталоните от деним, които лесно могат да бъдат закупени в магазин с отдел за битова химия. Закупуването на тези средства обаче трябва да се подхожда с цялата сериозност, тъй като те имат различна последователност и съответно състав.

Багрилата, присъстващи в синьо, могат да бъдат разтворими или неразтворими, а резултатът от оцветяването зависи от техния избор. Разтворимите оцветяващи компоненти са предпочитани за хора, които искат в крайна сметка да получат най-равномерния цвят.

Заслужава да се отбележи, че синьото се случва както под формата на прах, така и под формата на течност. Когато приготвяте разтвор за оцветяване, прахообразният продукт носи много повече проблеми, тъй като в крайна сметка разтворът все още трябва да бъде филтриран, за да премахнете излишните фрагменти, които при оцветяване могат да придадат на панталоните неравномерен цвят. Що се отнася до течните продукти, те са по-удобни за приготвяне на разтвори, но си струва да се има предвид, че те се различават по начина, по който се използват: някои видове синьо са предназначени изключително за изплакване, други за измиване и накисване.

Така че, за да оцветите дънките в синьо, трябва да вземете 0, 2-0, 3 грама синьо, разредете продукта в гореща вода и накиснете продукта за два до три часа или го изплакнете. Струва си да запомните, че за по-наситен цвят на сини панталони можете да вземете малко повече (0, 4 g), оставете времето за експозиция същото.