Logo decormyyhome.com

Как да почистите баня

Как да почистите баня
Как да почистите баня

Съдържание:

Видео: Как правильно париться и медовый массаж в бане Баничев | Баня-хамам из кедра под ключ 2024, Юли

Видео: Как правильно париться и медовый массаж в бане Баничев | Баня-хамам из кедра под ключ 2024, Юли
Anonim

Много хора искат ваната да бъде чиста и удобна за дълго време, но едно желание не е достатъчно. Понякога на повърхността на банята се появяват капки или ръжда, които трябва да се изхвърлят. Как да го направя?

Image

Какво трябва да се въоръжите

За да се справите с ръждата и петна, трябва да вземете следното:

  1. ръкавици;

  2. парцали;

  3. Разтворителят;

  4. шкурка;

  5. Нитро емайл;

  6. Решение, което премахва ръждата.

Как да се отървете от ръжда

Работата трябва да започне с отстраняване на ръжда, а оксаловата киселина, която трябва да се смесва с вода, докато се появи вискозна течност, е отличен помощник.

След третиране на ваната с такъв разтвор, е необходимо банята да се измие правилно и след това да се третират всички повредени участъци с фина шкурка. След това е необходимо да използвате разтворител на същите места. Ако това не бъде направено, тогава нанесеният емайл може да се влоши.

Image

След всички тези стъпки можете да продължите към боядисването на банята. За това е подходящ спрей емайл, който трябва да се нанася три пъти на всеки 30 минути. Но преди да използвате емайла всеки следващ път, трябва да се уверите, че последният слой е напълно сух. И в края можете да полирате повърхността на банята.

Как да се справим със стари вани

За да обработите и спасите старата баня от ръжда, трябва да навлажнете нейната повърхност и да излеете почистващ препарат върху нея. Оставете така, както е, докато се абсорбира и изсуши.

След 20 минути повърхността трябва да се почисти. Този метод помага, но е по-добре да не го използвате в нови вани.