Logo decormyyhome.com

Как да почистите тръба в банята

Как да почистите тръба в банята
Как да почистите тръба в банята

Видео: Как да почистим плесента в банята? 2024, Юли

Видео: Как да почистим плесента в банята? 2024, Юли
Anonim

Често губите възможността да вземете душ, защото в банята е настъпило блокиране. Има няколко прости начина да спешно, без да чакате водопроводчика, да отстраните проблема.

Image

Ще ви трябва

  • Специален водопровод (продава се във всеки подходящ магазин).

  • Сода.

  • Оцет.

  • Буталото.

  • Топла вода.

  • Таз.

  • Подови парцали.

  • Ръкавици.

Инструкция за употреба

1

Опитайте първо обикновен домашен експеримент. За да направите това, изсипете сода (4 супени лъжици) в отвора за изтичане и изсипете оцет (2 супени лъжици). За да протече реакцията по-добре, е необходимо да се изключи проникването на въздух в канализацията, затваряйки го с парцал или други импровизирани методи. Процесът трябва да отнеме около час, след което изплакнете обилно канализацията с вода. Можете да видите колко добре ще се слее в канализацията и ще видите дали методът помогна.

Image

2

Вторият добър начин е бутало. По-добре е да изберете не най-евтиния модел. Проверете дали изработката е гъвкава, но не и гъвкава, в противен случай устройството бързо ще се влоши. Дюзата затваря отвора за изпускане и започва да прави движения за спускане и повдигане. Още от първия опит ще чуете как се движат клъстери в тръбите. За да проверите резултатите, източете водата, тя трябва да прониква безпроблемно в тръбите.

Image

3

Ако буталото и содата не помогнаха, използвайте водопровод. Това е стоманено приспособление с малък овен в единия край. За да използвате това устройство, трябва да разглобите тръбата. Може би вашата тръба в банята има кръгъл отвор, затворен от капак, тогава просто го развийте и ще се появи достъп до канализационната система. Ако няма такава капачка, ще трябва да премахнете част от тръбата. Това не е толкова трудно, като се има предвид, че повечето структури под банята са пластмасови и са свързани чрез обикновен херметичен докинг. Развивайки част от тръбата, ще видите самото запушване. Може да се окаже, че виновен не беше канализацията за банята, а кухненската мивка, но в общата тръба, отломки и отпадъци влязоха в изхода към банята и душа. В получената празнина се полага еластичната част на водопроводния шнур. Може би можете да премахнете запушването дори и без него, премахвайки мръсотията с ръцете си (не забравяйте да сложите ръкавици и да поставите леген под канализацията).

Image

Обърнете внимание

Често запушването в банята е резултат от блокиране в кухнята. По-добре е да проверите тази част от канализацията в апартамента. Замърсителите са видими веднага, те се отстраняват лесно ръчно.

Полезни съвети

В днешно време има много добри средства за отстраняване на блокажи. Но тяхната ефективност се дължи на химичния състав. Наистина продуктивни смеси са много токсични. Уплътнението може да изчезне и пластмасовите части на тръбата ще бъдат в голяма опасност. А за хората тези фондове са опасни. По-добре е да разглобите част от тръбата и да премахнете блокирането ръчно.