Logo decormyyhome.com

Как да почистите лек килим

Как да почистите лек килим
Как да почистите лек килим

Видео: Синяки и ушибы: как быстро убрать гематому и чем полезны медицинские банки 2024, Юли

Видео: Синяки и ушибы: как быстро убрать гематому и чем полезны медицинские банки 2024, Юли
Anonim

Килимът е част от интериора, той създава особен уют, топлина и комфорт в апартамента. Но има едно „но“, то създава много проблеми и притеснения на домакинята, тъй като събира много прах, изисква постоянна грижа и почистване. Но не винаги е възможно да се даде такова цялостно нещо на химическо чистене и не всеки се заема с този въпрос. И така, как да почистите лек килим у дома?

Image

Ще ви трябва

  • - четка;

  • - амоняк;

  • - почистващо средство за килими;

  • - едрозърнеста сол;

  • - метла;

  • - сапун за пране;

  • - нишесте.

Инструкция за употреба

1

Килим от естествена вълна се препоръчва да се почиства на всеки шест месеца с мека четка със купчина със средна дължина. Пригответе следното решение: изсипете литър топла вода в малък съд и добавете две супени лъжици амоняк. Намажете четката в хоросана и обикаляйте килима. След това го избършете с кърпа, навлажнена в чиста вода и я избършете със суха кърпа. Оставете да изсъхне in vivo.

2

Светлият килим се замърсява доста бързо и се почиства трудно. Ето защо се препоръчва използването на почистващ препарат за килими, чийто принцип е насочен към събиране на частици мръсотия, разтварянето им и издигането им навън, откъдето е съвсем просто да ги сглобите с прахосмукачка. Внимателно прочетете инструкциите преди употреба и стриктно спазвайте нейните препоръки. Изборът на продукт зависи единствено от материала на килима, дебелината и дължината на купчината.

3

За да почистите лек килим, ще ви е необходимо голямо количество груба сол, която трябва да се поръси върху нея гъсто. След известно време вземете метла, измийте я старателно в гореща сапунена вода и внимателно измийте солта от килима. Периодично изплаквайте метлата във вода (тъй като се замърсява).

4

Сух начин за почистване на лек килим. Вземете сапун за пране и го настържете на ситно ренде. Смесете 500 грама нишесте и три до четири супени лъжици настърган сапун за пране. Поръсете сместа върху килима и леко ходете с метла, като същевременно не отстранявате подготвената пудра, а само я разпределяте равномерно. След час старателно почистете килима.

5

Вземете малко сурови картофи, измийте и обелете. Настържете и изсипете литър чиста вода. Оставете да влеят за два часа, след което прецедете през сито или няколко слоя марля. Потопете четката в картофения разтвор и почистете старателно килима. Изсушава се в естествени условия, вакуум. Вашият килим отново изглежда чист и свеж.

Как да почистите килима у дома?