Logo decormyyhome.com

Как да почистите сив велур

Как да почистите сив велур
Как да почистите сив велур

Видео: Детски ботуши от естествена кожа и велур на Clarks 2024, Юли

Видео: Детски ботуши от естествена кожа и велур на Clarks 2024, Юли
Anonim

Продуктите от велур могат да се почистват, като се използват професионални методи и доказани народни съвети и рецепти. Основното предимство на почистването у дома е значителната икономия на разходи. От своя страна, като дадете продукт от велур на професионален майстор, ще бъдете напълно уверени в положителен резултат. Изборът е ваш.

Image

Ще ви трябва

  • - твърда четка;

  • - кухненска гъба;

  • - вода;

  • - сапунени стружки;

  • - разтвор на магнезия;

  • - терпентин;

  • - талк;

  • - бензин;

  • - мляко.

Инструкция за употреба

1

За да почистите сивия велур от замърсявания, първо отстранете останалата мръсотия със сапунен разтвор. За да направите това, разредете 1 супена лъжица сапунен чипс в 1 чаша топла вода. С помощта на твърда четка за обувки внимателно почистете примесите с кръгово движение, за да образувате пяна. Избършете продукта с влажна кърпа. Сега може да се изсуши.

2

Парен метод за почистване на велур. Задръжте продукта за няколко минути (10-15) над пара. След това използвайте твърда четка, за да я почистите. На последния етап избършете сивия велур с влажна, чиста кърпа.

3

Смес от сода за хляб и топло мляко също ефективно се справя с различни замърсители. За да направите това, смесете тези компоненти в съотношение 1 супена лъжица на чаша. Навлажнете в получения разтвор специална твърда четка и нанесете върху продукта с кръгово движение. След това го избършете с влажна кърпа и го поставете в добре проветриво място за сушене.

4

Силно замърсените участъци от сив велур могат да бъдат отстранени с помощта на специална смес. За да го приготвите, смесете 1 супена лъжица терпентин, 1 супена лъжица талк на прах, 1 супена лъжица разтвор на магнезия. С помощта на дървена пръчица приведете тази смес до равномерна консистенция. Първо, обработете продукта от сив велур с непреварено топло мляко, като използвате обикновена кухненска гъба. След това нанесете приготвената смес върху замърсената зона. Капнете няколко капки чист терпентин отгоре на пастата. След като продуктът изсъхне, отстранете остатъците с твърда четка. След това избършете продукта с влажна кърпа. Тази процедура може да се извърши няколко пъти, докато замърсяването изчезне напълно.

5

Мазно петно ​​върху велур може да се отстрани с талк на прах и бензин. За да направите това, навлажнете замърсена зона с памучна подложка (тампон) с малко количество бензин. Поръсете отгоре с талк на прах и изчакайте 20-30 минути. Използвайте твърда четка, за да премахнете остатъците.