Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребърни обеци с камъни

Как да почистите сребърни обеци с камъни
Как да почистите сребърни обеци с камъни

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли
Anonim

С течение на времето сребърните обеци губят първоначалния си вид - избледняват и потъмняват. Можете да подредите любимите си бижута у дома. Просто трябва да имате предвид, че сребърните обеци с камъни изискват нежно почистване.

Image

Ще ви трябва

  • - специални средства за почистване на сребро;

  • - течен сапун;

  • - тебешир;

  • - сол;

  • - медицински алкохол;

  • - амоняк;

  • - сода за хляб;

  • - оцет;

  • - паста за зъби.

Инструкция за употреба

1

Сребърните обеци с камъни могат да бъдат почистени със специални инструменти, които могат да бъдат закупени в магазин за бижута. Преди употреба се консултирайте с продавача или прочетете инструкциите.

2

Разбъркайте малко течен сапун или препарат за съдове в топла вода. Потопете обеците и оставете за малко. Със стара четка за зъби внимателно изчеткайте декорацията. След това изплакнете в течаща вода и полирайте.

3

Смелете креда на прах и добавете вода, за да направите мека паста. С тампон с марля или памучен тампон нанесете състава върху декорацията и почистете. След това изплакнете с хладна вода и избършете на сухо.

4

Сребърните обеци с перли могат да бъдат почистени със сол. Поръсете няколко супени лъжици ситно смляна сол в носна кърпа и поставете украсата. След това изплакнете обеците в хладна вода.

5

Навлажнете памучен тампон или четка с алкохол и почистете обеците. Ако продуктът е много мръсен, накиснете го в разтворител в продължение на няколко часа. След полиране с фланел или велурен плат. По този начин сребърните обеци могат да се почистват ефективно, без да се повредят скъпоценните камъни.

6

Изсипете топла вода в чаша, добавете няколко капки амоняк и чаена лъжичка сода за хляб. Потопете сребърните обеци в получения разтвор и оставете за 15-20 минути. След това измийте със стара четка за зъби и изплакнете със студена вода. Избършете на сухо с мека кърпа.

7

Ако върху сребърните обеци се появят петна от плесен, използвайте оцет. Навлажнете памучен тампон в продукта и разтрийте замърсените места. След това полирайте с мека кърпа.

8

За да премахнете тъмната плака, вземете паста за зъби. Поставете го върху памучна подложка или кърпа и разтрийте продукта.

Полезни съвети

Съхранявайте сребърни съдове в кутия, облицована с мека кърпа. Не дръжте бижутата в близост до топлина или слънчева светлина. От излагането им среброто бързо старее и губи блясъка си.

сребърна обувка за бижута