Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребро с амоняк

Как да почистите сребро с амоняк
Как да почистите сребро с амоняк

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли
Anonim

Всяко сребро се почернява или затъмнява с течение на времето и така рано или късно ще трябва да търсите начини за почистването му. Едно от най-лесните и достъпни е почистването на сребро с амоняк.

Image

Инструкция за употреба

1

Трябва да се помни, че ако това е сребърен продукт със скъпоценни камъни, тогава амонякът трябва да се използва с повишено внимание (не повече от 5 капки на чаша вода). При почистване на продукт с перли не се препоръчва използването на амоняк, тъй като перлите могат да потъмняват под въздействието на амоняк.

2

Не използвайте груби гъби при почистване на сребро, за да не надраскате повърхността на продуктите и да не развалите малки части. За редовно почистване на сребро (поне 1 път седмично) сапунен разтвор (с изключение на старото "семейно" сребро) ще бъде напълно достатъчен. В случай, че среброто е силно замърсено и избледняло, по-добре е да се свържете с бижутерийна работилница.

3

Първо пригответе топъл сапунен разтвор. Потопете среброто в него, след което го извадете, изплакнете обилно и го избършете с велурена кърпа. Пригответе разтвор от смес от амоняк и креда. Нанесете тази kashchetseobrazny маса върху повърхността на продукта. Изчакайте известно време, докато този разтвор се втвърди. Изплакнете среброто с обикновена вода и го избършете сухо с кърпа.

4

Вземете контейнер с такива размери, че всеки сребърен предмет може да бъде поставен в него. Пригответе воден разтвор на амоняк в съотношение 1:10 (например 1 супена лъжица алкохол на 10 супени лъжици вода). Потопете сребро в получения разтвор на амоняк за 15-30 минути (в зависимост от степента на замърсяване на повърхността на продукта).

5

Използвайте амоняк при почистване на сребърни съдове за хранене. Смесете 5 части вода с 2 части амоняк и 1 част зъбен прах (ако го намерите в съвременните магазини). Избършете съдовете с мека кърпа, напоена с този разтвор, докато не отстраните мръсотията от повърхностите му. Сребърните съдове не трябва да са тъпи или потъмнели. След почистване изплакнете устройствата старателно в течаща вода и избършете на сухо с кърпа.

6

Никога не използвайте амоняк при почистване на продукти, изработени от позлатено сребро, тъй като това просто ще унищожи позлатата по повърхността на продукта.