Logo decormyyhome.com

Как да почистите подметката на ютията с народни средства

Как да почистите подметката на ютията с народни средства
Как да почистите подметката на ютията с народни средства
Anonim

Нито една домакиня не може без ютия. Ако този уред не се използва правилно, върху подметката може да се появят петна. За да се отървете от тях, можете да прибягвате до помощта на специални инструменти или да използвате народни методи за почистване. Помислете за прости, но ефективни методи за почистване на ютията у дома.

Image

Почистване на таблото с оцет

  • Смесете оцетна киселина с вода 1: 1.

  • С този разтвор на оцет е необходимо да се избърше подметката на ютията, докато тя трябва да е студена. За лесно почистване на отвори за пара могат да се използват памучни пъпки.

Сода за хляб

Следите от въглеродни отлагания от желязото се отстраняват добре, когато са изложени на сода. За почистване на желязото трябва да смесите 2 супени лъжици сода за хляб с 9% трапезен оцет. Получената паста действа върху петна.

Солено почистване

Image

За да почистите ютията със сол, е необходимо равномерно да я разпределите върху памучна кърпа и интензивно да "изгладите" с нагрята ютия. Не използвайте този метод за ютии с тефлонови или керамични повърхности. Солта може да надраска чувствителна подметка.

Почистване на сапун с подметка с тефлоново покритие

Почистването на подметката с този метод включва излагане на нагрятото желязо на сапун. Подгрятата подметка трябва да се разтрива със сапун. Под влияние на висока температура сапунът ще се разтопи, като по този начин омекне саждите. След това трябва да почистите подметката със сода или просто да я разтриете с гъба.

Почистване на ютията с паста за зъби

Image

Нанасяме паста за зъби върху топлата подметка и изтриваме замърсяванията чрез механично действие.