Logo decormyyhome.com

Как да почистите опънати тавани

Как да почистите опънати тавани
Как да почистите опънати тавани

Видео: Почистване на опънати тавани от К-Екстрийм. 2024, Юли

Видео: Почистване на опънати тавани от К-Екстрийм. 2024, Юли
Anonim

Повечето опънати тавани, представени на съвременния пазар на строителни материали, имат специално покритие, което предотвратява образуването на мухъл, развитието на микроби, както и утаяването на праха. Но в резултат на небрежно отпушване на бутилка шампанско, силно изстискване на кутия доматен сок или издухване на мехурчета дори върху най-скъпия и висококачествен опънат таван, могат да се образуват различни замърсители, които могат да бъдат почистени с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

  • - микрофибър, велурен плат или салфетка;

  • - прахосмукачка с накрайник с мека четка;

  • - сапунен разтвор;

  • - мек парцал или гъба;

  • - 10% разтвор на амоняк или препарат за почистване на прозорци;

  • - мека четка.

Инструкция за употреба

1

Ако забележите малко количество прах или малки петна по опънатия си таван, просто забършете замърсената повърхност с микрофибър, парче плат от велур или обикновена хартиена кърпа.

2

Възможно е да почистите опънатия таван от значително количество прах, образуван върху него в резултат на, например, ремонтни или строителни работи, като използвате прахосмукачка. Настройте уреда на ниска мощност, включете го и, без да докосвате повърхността на тавана, внимателно почистете тавана от прах. Използвайте най-меката глава за четка за това.

3

За да се отървете от значително замърсяване на тавана на опъна, например петна от сок, ще трябва да вземете по-сериозни мерки. В малък пластмасов леген пригответе сапунен разтвор, който може да включва или обикновен течен сапун, или какъвто и да е детергент, или мек почистващ препарат, добре разтворен в топла вода. С това решение, като използвате мека кърпа или гъба с кръгово движение, без да натискате върху покритието на тавана, отстранете всякакви замърсявания по него. След това изплакнете обилно тавана с чиста вода и избършете на сухо с парцал.

4

Освен това е много лесно да се възстанови чистотата и блясъка на лъскав таван за опъване. За да направите това, много внимателно нанесете 10% разтвор на амоняк върху тавана, изчакайте 2-3 минути и избършете тавана на сухо с мека кърпа без мъх. Вместо разтвор на амоняк можете да използвате препарат за почистване на прозорци.

5

Използвайте мека четка за почистване на прашни или мръсни велурени окачени тавани. Направете това много внимателно, за да не повредите тавана.

Обърнете внимание

Никога не използвайте остри или надраскващи предмети (метални гъби, шкурка, груби кърпи) или химически активни, агресивни или алкални вещества за почистване на опънати тавани.

окачени тавани