Logo decormyyhome.com

Как да почистите горелки

Как да почистите горелки
Как да почистите горелки

Видео: Ремонт газовой горелки. 99% забит жиклёр, распылитель, фильтр. 2024, Юли

Видео: Ремонт газовой горелки. 99% забит жиклёр, распылитель, фильтр. 2024, Юли
Anonim

Печката е едно от най-значимите места в кухнята за всяка домакиня. Поетът е толкова важен да следи чистотата му. И, ако се справите с почистването на самата печка не създава много трудности, тогава с горелките нещата са по-сериозни.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващ препарат;

  • - гумени ръкавици;

  • - кухненска гъба;

  • - стара четка за зъби;

  • - вода;

  • - оцет (9%);

  • - памучна кърпа (салфетка).

Инструкция за употреба

1

Ако в кухнята е инсталирана електрическа печка, изключете я от захранването. Това е важно изискване преди почистване на всеки домакински предмет.

2

Носете специални гумени ръкавици преди да почистите горелките. Те ще предпазят кожата на ръцете ви от вредното въздействие на химическия състав на всеки съвременен продукт. Можете да ги закупите в специализиран магазин или в отдела за битова химия.

3

Извадете горелките от газовата или електрическата печка. За да ги почистите, можете да използвате както модерен препарат, закупен преди в магазина, така и разтвор, приготвен въз основа на доказани народни рецепти.

4

Когато почиствате с модерен препарат, разтворете този компонент в гореща вода, в съотношение 1:10. Спуснете горелките в получения разтвор за 15-20 минути. След това старателно отстранете всички замърсявания, като използвате кухненска гъба с абразивно покритие. Моля, обърнете внимание: използването на метални перални не се препоръчва, тъй като те могат да повредят повърхността. Почистете газовите канали на горелките със специална четка или стара четка за зъби. След това ги изплакнете с топла вода, като премахнете остатъците от почистващия препарат и ги избършете на сухо с памучна кърпа или кърпа.

5

Доказаните народни рецепти също ще ви помогнат да почистите горелките. Изсипете 2 супени лъжици оцет (9%) в малка тенджера или черпак. Добавете 1 чаша студена вода. Доведете получения разтвор до кипене. След това намалете горелките в получения продукт за 25-30 минути. Използвайте мека кухненска гъба, за да почистите продукта от замърсяване. Изплакнете котлоните в топла чиста вода и избършете на сухо с памучна кърпа или салфетка. В тази рецепта трапезният оцет може да бъде заменен с обикновена чаена сода. Освен това ефективно премахва замърсяванията и котлите.