Logo decormyyhome.com

Как да почистите елементи от Cupronickel

Как да почистите елементи от Cupronickel
Как да почистите елементи от Cupronickel
Anonim

Cupronickel не е отделен метал, а сплав от сребро, мед, цинк и никел и надминава среброто по степен на здравина, а цената му е по-ниска. Прибори за хранене, направени от Cupronickel, са много често срещани, тъй като не могат да бъдат разграничени от среброто отвън.

Image

Точно като среброто, металът избледнява с течение на времето и след това потъмнява; необходимо е да го почистите своевременно. Ако Cupronickel се съхранява в прекомерно влажни условия, върху него се появяват грозни тъмни петна. За щастие е много лесно да се почисти Cupronickel. За да направите това, можете да вземете обикновена сода за хляб и да я избършете с мокри продукти. Някои прахове за почистване на чинии и мивки също могат да бъдат подходящи за почистване на Cupronickel, но те трябва да се използват с повишено внимание, тъй като твърде агресивните продукти могат да оставят драскотини върху продуктите.

Ако всеки път след употреба, за да избършете Cupronickel със сода, може да не е необходимо по-дълбоко почистване.

Ако уредите са бездействащи дълго време, содата и почистващите прахове може да не могат да се справят с петната, които се появяват върху тях. В този случай може да помогне содов разтвор. В литър топла вода е необходимо да разтворите 50 г сода за хляб, устройствата се поставят в съд с разтвор и се оставят за около час. В повечето случаи това е достатъчно. Не оставяйте съдовете и уредите мокри след почистване - върху тях ще се появят нови петна и петна.

След измиване всички съдове се избърсват с мека кърпа и се почистват за по-нататъшно съхранение само след като се уверите, че уредите са напълно сухи.

Амонякът е по-силно средство за контрол на петна. Освен това се разрежда във вода и се поставя в разтвор на продукта. Един час престой в този разтвор е достатъчен, за да блеснат отново продуктите, те трябва да бъдат измити добре в чиста вода, избърсани и почистени за бъдеща употреба. Не най-известният, но доста ефективен начин да се отървете от петна по Cupronickel е отвара от яйчена черупка. Смачкана черупка от две сурови яйца се взема на литър вода, водата с тях се довежда до кипене на слаб огън, след което в контейнер се поставят предмети, направени от Cupronickel, които трябва да бъдат почистени. Изисква се да ги варите от половин час до час, след това изплакнете в течаща вода и избършете на сухо.

Можете да използвате суха креда на прах, поръсена върху мека, суха кърпа. Този инструмент без използване на вода почиства добре устройствата от никел сребро, но го използвайте с повишено внимание, тъй като големите твърди частици на креда могат да надраскат никеловото сребро. При същите условия на внимателна употреба Cupronickel може да се почиства с зъбен прах. Ако мръсотията е силна, по време на почистване може да се добави капка вода, но рискът от драскотини се увеличава допълнително.

Продуктите от Cupronickel също могат да се варят в соден разтвор, ако всички други средства не са се справили с петна. Пропорциите на сода и вода остават същите, 50 g сода на литър вода. Съдът за кипене трябва да е алуминиев, а на дъното се препоръчва допълнително да се сложи лист алуминиево фолио. Разтворът на сода на слаб огън се довежда до кипене, след което уредите cupronickel се поставят в него и се варят около още един час, като се спазва степента на пречистване. Колкото по-големи са петната, толкова по-дълго ще отнеме. За най-добър ефект при кипене със сода се препоръчва да добавите чеснова люспа в разтвора. Колкото по-наситена научи такава отвара, толкова по-бързо устройствата ще се върнат в предишния си вид.