Logo decormyyhome.com

Как се плаща чрез многотарифен метър

Как се плаща чрез многотарифен метър
Как се плаща чрез многотарифен метър

Видео: Самое простое платье на кулиске. Раскрой платья сразу на ткани всего по одной мерке 2024, Юли

Видео: Самое простое платье на кулиске. Раскрой платья сразу на ткани всего по одной мерке 2024, Юли
Anonim

С появата на многотарифни измервателни уреди за електрическа енергия човек може значително да спести от плащането. Самият начин на плащане не се различава от измервателните устройства с една тарифа. Значителна разлика е изчисляването на сумата за консумираната електроенергия.

Image

Ще ви трябва

  • - разписка;

  • - химикалка;

  • - калкулатор.

Инструкция за употреба

1

За да платите за електрическа енергия с помощта на двутарифно измервателно устройство, при което тарифата за дневни и нощни часове е разделена, вземете електромера за ден и нощ. Вземете предишната разписка, за която сте платили електрическа енергия.

2

Извадете от текущите показания за деня, в който са били записани предишните показания в графата „В деня на плащането“. Умножете разликата по текущата дневна норма във вашия район.

3

След това извадете от цифрите на текущите показания за нощта предишните показания, записани в разписката в колоната "В деня на плащане". Умножете разликата по текущата нощна ставка във вашия район.

4

Добавете и двете изчислени числа. Резултатът ще бъде сумата, която трябва да платите преди 10-ия ден във всеки клон на банката, който приема сметки за комунални услуги от населението или в руската пощенска станция.

5

Банков превод ще пристигне в сметката на получателя след 1-3 дни. Пощенски трансфер - след 7-14 дни.

6

Ако имате инсталиран тристепенен електромер, отделно изчислете показанията за деня, нощта и часовете на пик.

7

За да изчислите размера на плащането за дневната ставка, извадете от показанията на електромера в деня на плащането предишните показания, които се записват в графата на платените разписки за предходния месец, умножете по текущата тарифа във вашия регион.

8

По същия начин, изчислете пиковите часове и нощните часове. Сгънете резултатите, запишете ги на разписката. Платете в най-близкия банков клон или поща в Русия.

9

Ако има обезщетения, изчислете размера на обезщетенията от общата цифра на плащането, въведете в съответната колона, извадете резултата от общата сума на плащането, изплатете разписката.

10

Ако получите разписки за плащания от един център за сетълмент, където са взети средните стойности, изчислени за предходната година, заплатете електричеството според данните, посочени в разписката. В края на годината ще бъдете преизчислени. Надплатената сума ще отиде към плащането за следващата година. Ще трябва да платите липсващата сума.