Logo decormyyhome.com

Как да плъзнете стар диван

Как да плъзнете стар диван
Как да плъзнете стар диван

Видео: ПОДАРИХМЕ СТАРИЯ ДИВАН НА ПРОСЯК, НО... 2024, Юли

Видео: ПОДАРИХМЕ СТАРИЯ ДИВАН НА ПРОСЯК, НО... 2024, Юли
Anonim

С течение на времето всякакви артикули стават безполезни, губят елегантния си външен вид, но закупуването на нови не винаги е възможно. Например, мека мебел все още може да бъде здрава, но в същото време тапицерията е износена и увиснала. В този случай не е необходимо веднага да изтичате до магазина за нови мебели, можете да опитате да издърпате стария диван.

Image

Ще ви трябва

  • - гума от пяна, синтетичен зимзизер, ватинг или филц;

  • - пружинни блокове;

  • - плат за тапицерия;

  • - мебелен телбод или чук с пирони.

Инструкция за употреба

1

Първо премахнете старата кожа. Отстранете тапицерията, пяната или друг мек слой. Огледайте рамката и другите дървени части на дивана, заменете счупени релси и дъски. Затегнете фугите, затегнете всички винтове, залепете фуги. Сменете ПДЧ, ако е необходимо (старите ПДЧ могат да отделят вредни изпарения).

2

Проверете пружинния блок. Ако някои пружини са опънати, загубили формата си, струва си напълно да замените блоковете, купете необходимото количество в сервиза, разпределете го върху повърхността на дивана и го фиксирайте с летви или с опънати панделки, направени от плътна тъкан. Най-често обаче самите пружини не се влошават, но съединителите между тях, следователно, най-вероятно, пружинната подмяна няма да се изисква. Вържете ги със здрав шнур, но не затягайте прекалено здраво, достатъчно е да намалите компресията с една пета.

3

Върху пружините поставете плътен торф или брезент, след това слой от гума от пяна, синтепон, ватинг или филц. Не използвайте стара гума от пяна, тъй като в крайна сметка тя се разпада на прах, който при вдишване е много вреден за здравето.

4

Ако диванът не е с пружина, просто изрежете синтепона или пяна на гума по размер и го залепете за рамката.

5

Използвайки стари дивани, направете модели за нови калъфи. Изберете материя за тапицерия, тя може да бъде стадо, велур, жакард, гоблен, кожа или набук. Изрежете детайлите на корицата, изрежете ги и ги зашийте, затъмнявайки краищата на шевовете.

6

За да смените тапицерията на дивана, дръпнете зашитите капаци над гърба и подлакътниците. Затегнете не прекалено плътно, но и така, че тъканта да не провисва. Важно е да се постигне равномерно напрежение. Закрепете тъканта със скоби с помощта на строителен телбод или нокти на разстояние 2-3 cm.

Полезни съвети

Ако дърпането на диван ви се струва твърде много, просто шийте сменяеми калъфи с цип.