Logo decormyyhome.com

Как да избършете зеленото от линолеум

Как да избършете зеленото от линолеум
Как да избършете зеленото от линолеум

Видео: Порог на балкон из кафеля #деломастерабоится 2024, Юли

Видео: Порог на балкон из кафеля #деломастерабоится 2024, Юли
Anonim

Ако Зеленка попадне на тъкани и други продукти, се образуват устойчиви петна, от които е проблематично да се отървете. Ако разлеете малко течност върху линолеума, продължете да го избършете възможно най-бързо, преди да изсъхне.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващ прах:

  • - белина;

  • - алкохол;

  • - бензин или керосин.

Инструкция за употреба

1

След като сте разлели зелено, почистете го със суха гъба. Опитайте се да не търкате целия под, но внимателно потупвайте течността. Избършете линолеума с влажна кърпа и препарат за миене на съдове. Ако веднага се опитате да премахнете петното, не трябва да има зелена маркировка.

2

Ако зеленото вече е успяло да изсъхне и се накисне в подовата настилка, опитайте да го избършете с бензин или керосин. Накиснете кърпа в продукта, прикрепете я към петното за 10 минути. Разтрийте леко и измийте линолеума с почистващ препарат. Не използвайте ацетон - той може да развали покритието.

3

Помагат и почистващите прахове. Намажете линолеума, поръсете малко и разтрийте. Оставете за 30 минути, след което изплакнете с чиста вода няколко пъти, така че да няма белезникави следи. Ако имате лъскаво покритие, по-добре е да не използвате вещества с абразивни частици - ще се появят драскотини. В този случай са подходящи продукти на базата на крем, които за щастие са голям асортимент.

4

Опитайте да разтриете зеленото с линолеум с алкохол. Подходящ е бор, салицилов или медицински алкохол - не разреждайте с вода. Ако петното не изчезне веднага, накиснете кърпата и я нанесете върху петното за един час. След това разтрийте с гъба, напоена със сапунена вода.

5

Изсипете кислородна белина върху зеленото петно, накиснете праха и изчакайте 30 минути. С помощта на малка четка, например четка за зъби, почистете замърсяванията. Изплакнете пода с чиста вода. Ако зелената маркировка остане, повторете процедурата отново.

6

Когато всичко друго се провали, остава само да изчакате. Мийте линолеум с препарат за почистване на подове често, като обръщате особено внимание на замърсяването. Постепенно петното ще изчезне. Е, ако не искате да чакате, просто сменете настилката и следващия път бъдете по-благоразумни.

как да избършете боята от линолеум