Logo decormyyhome.com

Как да премахнете жълти петна върху бяло

Как да премахнете жълти петна върху бяло
Как да премахнете жълти петна върху бяло

Видео: Бяло течение? ЗАЩО? 2024, Юли

Видео: Бяло течение? ЗАЩО? 2024, Юли
Anonim

Петната са се появили на любимия ви предмет. Би могла да ви угоди дълго време, но какво да правите с тези петна и жълти петна по нея? На първо място установяваме естеството на замърсяването. Обикновено това са петна от пот, които също имат неприятна миризма, или от чай. Почти невъзможно е да ги измиете, може да се отстрани само.

Image

Ще ви трябва

  • - сапун;

  • - водороден пероксид;

  • - избелващ агент;

  • - смес от глицерол с амоняк;

  • - Фея детергент.

Инструкция за употреба

1

Опитайте първия начин за премахване на жълтото петно: обработете го с бензин и след това с кърпа, напоена с разтвор на амоняк, внимателно избършете местата от замърсяване, като заснемете областта на тъканта малко повече от мястото. След това измийте предмета в сапунена вода.

2

Много свежи петна могат да се измият със сапун и те ще изчезнат. Редица жени предпочитат да използват домакинството: напуканото нещо трябва да се остави няколко часа и след това да се измие под течаща топла вода.

3

Току-що появилите се жълтеникави петна могат да бъдат избърсани със салфетка, потопена в три процентен разтвор на водороден прекис, след което нещото трябва да се изплакне старателно и да се изсуши на слънце.

4

Ако жълтите петна имат различно естество, опитайте се да измиете вещта в пералнята, като използвате специално избелващо средство (например VANISH или BOSS). Няма да е по-лошо, защото нещото е бяло и петната могат да изчезнат. Само в този случай е необходимо внимателно да се проучат характеристиките на тъканта, дали е възможно изобщо да се пере в пералнята и ако е така, при каква температура.

5

Ако разлеете чай върху бяло нещо, петна от този вид се отстраняват с помощта на смес от глицерол и амоняк, а старите петна могат да бъдат отстранени с разтвор на оксалова киселина чрез разтваряне на половин чаена лъжичка в чаша вода. След това нещото трябва да се измие в сапунен разтвор, като се добавят две чаени лъжички амоняк на литър вода. Също така, жълтите петна от чая могат да бъдат отстранени с няколко капки лимонов сок, старателно измиване и изплакване в топла вода след тази процедура.

6

Има и друг начин, по който домакините с охота споделят помежду си, обаче, това може да изглежда странно за някого. Петното може да се отстрани с препарат за миене на съдове, като Fairy. Поръсете малко количество върху предмета, измийте и изплакнете добре. Ще видите, че почистващото средство наистина ще премахне омразното петно.

как да премахнете жълти петна върху бяло