Logo decormyyhome.com

Как да перете зелени неща върху дрехите

Как да перете зелени неща върху дрехите
Как да перете зелени неща върху дрехите

Видео: Lifehacks: Пране, простиране и подреждане на дрехи 🧺 2024, Юли

Видео: Lifehacks: Пране, простиране и подреждане на дрехи 🧺 2024, Юли
Anonim

Бурканите от блестящо зелено се затварят плътно и сигурно. Но отварянето им е много трудно. Следователно, рискът от оставяне на петно ​​върху дрехите след обработката му с рана е доста голям. Изглежда, че такова петно ​​не може да бъде премахнато и дрехите ще трябва да бъдат изхвърлени. Това всъщност не е така.

Image

Ще ви трябва

  • - водороден пероксид;

  • - белина;

  • - калиев перманганат;

  • - алкохол;

  • - разтвор на амоняк 10%;

  • - бял дух;

  • - почистващ препарат Vanish;

  • - зехтин или слънчогледово масло;

  • - препарат за миене на съдове;

  • - аскорбинова киселина;

  • - трапезен оцет.

Инструкция за употреба

1

Водородният пероксид перфектно премахва петна от блестящо зелено, но изключително върху бяла тъкан. За цвят изберете друг метод или направете слаб разтвор на пероксид, като избършете мръсотията няколко пъти. Бялата тъкан може да се почисти от петна с белина. Ако материалът е памук, опитайте да премахнете петното със слаб разтвор на калиев перманганат или навлажнете памучна подложка с алкохол и избършете петното старателно.

2

Отстранете петна от блестящо зелено и с помощта на разтвор на амоняк 10%. За да направите това, потопете парче руно в разтвора, леко изстискайте и избършете петното. Оставете за няколко минути и след това измийте предмета в топла вода с прах. По този начин можете да премахнете петното, като използвате бял алкохол, разреден с вода.

3

Известно е със свойствата си да почиства различни примеси Vanish почистващ препарат. Той е ефективен в борбата срещу зелените петна. Въпреки това, по едно време Vanish няма да получи зелено - ще трябва да повторите процедурата няколко пъти.

4

По-трудно е да премахнете старото зелено петно, но си струва да се опитате да го направите все пак. Налейте върху него малко зехтин или слънчогледово масло и оставете дрехите за три до четири часа. След това обработете петното с всеки препарат (например за съдове) и измийте продукта след 10-12 часа.

5

Днес обхватът на препарати за отстраняване на петна е доста широк. Попитайте в магазина инструмент, който може да премахне петна от зелено и ги обработете с кърпа според инструкциите. Ако петното е свежо, опитайте да се отървете от него, като измиете старателно дрехите си. Избягвайте агресивни почистващи препарати за обработка на дрехи и гланцови повърхности, за да не ги повредите още повече. Преди измиване можете да държите тъканта в разтвор на аскорбинова киселина.

6

Вземете някакъв 7% настолен оцет и го нанесете върху петното с парче водоустойчива или обикновена хартия под тъканта. Оцетът трябва да разтвори напълно зелените неща. И само след това измийте продукта. Ако петното се е образувало на пода, мебели или пластмаса, след това го отстранете с всякакви средства, съдържащи алкохол (водка, одеколон или директно алкохол). В продължение на 10 минути нанесете продукта върху петното и след това го третирайте отново с твърда гъба, потопена в алкохол.