Logo decormyyhome.com

Как да измиете черешов сок

Как да измиете черешов сок
Как да измиете черешов сок

Видео: МОЙ ТОП-10 ПРОДУКТОВ ИЗ Каталога Oriflame №1-2021 2024, Юли

Видео: МОЙ ТОП-10 ПРОДУКТОВ ИЗ Каталога Oriflame №1-2021 2024, Юли
Anonim

Премахването на петна от детското облекло е ежедневната задача на повечето родители. Тук бебето се върна от разходка с букет глухарчета в ръце, целият покрит със зелени и жълти петна. И тук той яде ябълково пюре с ръце, замърсявайки костюма си. Ярките наситени петна от черешовия сок плашат особено майките и татковците. Има няколко начина за справяне с тях.

Image

Ще ви трябва

  • - вряща вода;

  • - сол;

  • - водороден пероксид;

  • - 70% оцет;

  • - лимонов сок;

  • - сапун за пране;

  • - универсален белина

Инструкция за употреба

1

Не отлагайте отстраняването на петна от вишневия сок до по-късно. Веднага щом забележите появата му, веднага кипнете вода. Най-бързият начин да направите това е в електрическа кана. Издърпайте оцветеното нещо над леген, тиган или друг съд и изсипете вряща вода върху петното, докато изчезне. Използвайки този метод за премахване на петна от вишневия сок от цветните дрехи, бъдете изключително внимателни, защото дори и най-устойчивата боя може да избледнее.

2

Можете да измиете черешов сок от дрехи, като използвате сол. Поръсете го гъсто върху петното и след няколко минути изплакнете продукта във вряща вода с добавяне на прах за пране или препарат за миене на съдове.

3

Отстранете петна от вишневия сок от бялото облекло с водороден прекис или оцет, състоящ се от две супени лъжици 70% оцет и пет супени лъжици вода. Изсипете един от тези продукти в замърсената зона, изчакайте половин час и внимателно измийте вещта по познатия ви начин.

4

Смесете една супена лъжица лимонов сок със същото количество трапезен оцет. Накиснете парче марля или бяла кърпа в сместа и внимателно избършете петна от вишнев сок от краищата до центъра. След това измийте предмета в топла вода с добавяне на прах.

5

Старо петно ​​от черешов сок върху дрехите се търка със сапун за пране. След 10 минути изсипете вряща вода върху предмета. И след половин час го измийте в пералнята или ръчно.

6

За да премахнете изсъхналите петна от вишневия сок, използвайте универсална белина за бяло или цветно бельо, която можете да закупите във всеки магазин за хардуер. Най-популярните и най-ефективни средства, предназначени за премахване на различни петна от дрехи: Vanish, Amway, SA8. Нанесете един от тези избелвания върху петното, оставете за 15-20 минути и измийте вещта по познатия ви начин.