Logo decormyyhome.com

Как се отмива твърдото масло

Как се отмива твърдото масло
Как се отмива твърдото масло

Видео: Подмяна на моторното масло и филтри ZAZ, Tavria, Slavuta, Sens 2024, Юли

Видео: Подмяна на моторното масло и филтри ZAZ, Tavria, Slavuta, Sens 2024, Юли
Anonim

Солидол се използва за технически и медицински цели, както и в селското стопанство. Попадайки на дрехи, той оставя упорити петна. Има няколко народни рецепти за премахване на солидол.

Image

Инструкция за употреба

1

За да премахнете петна от солидол, изсипете терпентин в бутилка и загрейте на водна баня. След това навлажнете памучната подложка в разтворителя и обработете петното, действайки от ръбовете до средата. След това избършете замърсената зона с амоняк. Измийте продукта в топла сапунена вода. Следвайте инструкциите за безопасност. Избягвайте контакт на терпентин с открит пламък.

2

Свежи петна могат да бъдат отстранени с рафиниран бензин. Продава се в магазин за хардуер. Почистете продукта с разтворител и измийте с 10% разтвор на амоняк. В края на процедурата избършете петното с денатуриран алкохол.

3

Автомобилният шампоан ефективно премахва петна от солидол. Може да се купи в специализирани магазини или големи супермаркети. Нанесете почистващ препарат върху кърпата. След известно време разтрийте петното с четка и измийте продукта по обичайния начин. Повторете процедурата, ако е необходимо.

4

Съвременните средства за отстраняване на петна се справят със замърсяването от различен произход. Нанесете малко количество върху тъканта. След 30-40 минути разтрийте петната и изплакнете тъканта в течаща вода.

5

Можете да премахнете петна от солидол по оригиналния начин. Разпределете равномерно маргарин върху мръсотията и оставете за половин час. След това измийте с домакински сапун или препарат за миене на съдове. Изплакнете с течаща вода. Мазнините, открити в маргарина, омекотяват солидола. Затова замърсяването е лесно да се отстрани.

6

Разстелете масло върху мръсотията. След няколко часа избършете с гъба, потопена в терпентин. Изплакнете и измийте дрехите с прах за упорити петна.

7

Вземете 2 супени лъжици трапезен оцет в 500 мл топла вода. Навлажнете памучна подложка и обработете замърсената зона. За да избегнете петна, отстранете петното от краищата до средата.