Logo decormyyhome.com

Как да мием соев сос

Как да мием соев сос
Как да мием соев сос

Видео: Марината с мед и соев сос 2024, Юли

Видео: Марината с мед и соев сос 2024, Юли
Anonim

Петната от соевия сос след посещение на японски ресторант за суши с право се наричат ​​коварни, тъй като могат да бъдат почистени с големи трудности. Но ако започнете незабавно да премахвате петното, успешно ще се справите със задачата.

Image

Ще ви трябва

  • - сапун за пране;

  • - прах за пране;

  • - глицерин;

  • - амоняк;

  • - оксалова киселина;

  • - „Vanish“;

  • - бензин;

  • - чист алкохол.

Инструкция за употреба

1

Свежо петно ​​от соев сос може лесно да се отстрани с помощта на обикновен сапун за пране (можете да използвате сапун Antipyatin, той дава отлични резултати). На първо място, отстранете оцветеното нещо и поставете мястото, където се е образувало под силна струя топла вода. След това намажете кърпата и я разтрийте добре, оставете я в това състояние за половин час. Остава само да изплакнете нещото старателно в топла вода. От петна не трябва да има следа.

2

Опитайте се да изплакнете соевия сос от дрехите си колкото е възможно повече под течаща вода, след което накиснете вещта за няколко часа в леген със сапунена вода, изплакнете. Смесете четири части глицерин с една част амоняк и нанесете на мястото на замърсяване. Стари петна от соев сос върху бяла кърпа могат да бъдат отстранени с разтвор на оксалова киселина (половин супена лъжица в чаша вода).

3

Вземете праховия състав на белина Vanish Oxi Action (в розов буркан, подходящ не само за бели, но и за цветни предмети) и разтворете една лъжичка от този продукт във вода. Накиснете нещо с петно ​​от соев сос за един час (не повече) при максимално разрешената температура (вижте инструкциите на етикета на дрехите). След това измийте продукта по обичайния начин (ръчно или с помощта на автоматична машина). Не се препоръчва използването на този белина за вълна, кожа и коприна.

4

Направете универсално средство за отстраняване на петна у дома. За да направите това, смесете половин чаша чист медицински алкохол с чаена лъжичка амоняк, добавете половин чаена лъжичка бензин. С приготвения състав настържете петното и оставете да изсъхне напълно. След това измийте продукта в гореща сапунена вода, ако е необходимо, повторете процедурата отново.