Logo decormyyhome.com

Как да измиете смола

Как да измиете смола
Как да измиете смола

Видео: Как работать с эпоксидной смолой? Подробный урок - "Море эпоксидной смолой". 2024, Юли

Видео: Как работать с эпоксидной смолой? Подробный урок - "Море эпоксидной смолой". 2024, Юли
Anonim

Не е възможно смолата да се измие от дрехите по обичайния начин, тъй като тя не се разтваря във вода и не се разяжда от никакъв прах. За да премахнете замърсяването, ще ви трябва специални инструменти, малко време и усилия.

Image

Ще ви трябва

  • - разтворител;

  • - алкохол;

  • - етер;

  • - прах;

  • - течност за миене на съдове.

Инструкция за употреба

1

Опитайте да премахнете част от смолата механично. Ако е лепкав, поставете продукта във фризера и го оставете за няколко часа, за да стане твърд. След това бързо го изстържете. Обикновено след втвърдяване смолата става много крехка и се отдалечава от материала без много усилия.

2

Ако дрехите все още имат малко петно, отстранете ги с бензин, керосин, разредител или бял спирт. Накиснете памучна подложка, прикрепете я към смолата и оставете за няколко минути. Разтрийте леко с чист диск, напоен в разтвора след определен период от време.

3

Отстранете остатъчния катран от немиещи се вещи с неразреден медицински или денатуриран алкохол. Избършете продукта с влажна гъба. Обикновено след употреба на съдържащи алкохол вещества дрехите не се оцветяват, но ако това все пак се е случило, обработете ги с препарат за миене на съдове.

4

Смолата от кожените изделия се отстранява идеално с мастни вещества. Потопете кърпа в зехтин или слънчогледово масло и избършете петното. След това прибягвайте до алкохол, за да премахнете мазнините от повърхността на материала. По подобен начин петна от катран могат да се отстранят и от деликатните тъкани.

5

Навлажнете добре кърпата с етер и избършете петното. След кратък период от време повторете процедурата. Смолата трябва да се разтвори. Ако това не се случи, навлажнете самото петно, след това го разтрийте с гъба и измийте продукта в сапунена вода.

6

Използвайте помощта на професионалисти, ако петното от смолата не може да бъде премахнато или се страхувате да развалите нещата. Ще ви бъдат доставени дрехи в пълен ред срещу много разумна такса, докато нито цветът, нито влакната на тъканта няма да бъдат повредени.