Logo decormyyhome.com

Как да премахнете боя от бяло

Как да премахнете боя от бяло
Как да премахнете боя от бяло

Видео: Как да си направим декорация със стъклен ефект 2024, Юли

Видео: Как да си направим декорация със стъклен ефект 2024, Юли
Anonim

Ако боята попадне върху тъканта, не бързайте да изхвърляте нещото. В зависимост от вида на боята, на която са оцветени бели дрехи, се избира вещество, което може напълно да го почисти.

Image

Ще ви трябва

Ацетон, разтворител, бензин, амоняк, медицински алкохол, хартиени кърпи, течност за миене на съдове, средство за отстраняване на грим, водороден прекис, отстраняване на петна, прах за пране, омекотител за тъкани.

Инструкция за употреба

1

Опитайте се да премахнете петното от декоративната (боя) боя с ацетон. За целта поставете чиста кърпа на няколко слоя под нея. Навлажнете друга кърпа или памучен тампон с ацетон. Почистете петното от краищата му, движейки се към средата. Ако ацетонът не "вземе" петно ​​от боя, опитайте да използвате другите две вещества, за да го почистите - разтворител или бензин по ваш избор. Продължете по същия начин, както при отстраняване на петното с ацетон.

2

Петната от мастило, маскара и детски бои се отстраняват с помощта на амоняк или обикновени медицински. Ако бялата тъкан е твърде тънка, като коприна, разредете един или друг вид алкохол с водороден прекис в съотношение 1: 1. С получената смес почистете петна от мастило.

3

Акварелът и гвашът на водна основа се измиват перфектно със студена вода. Петната, получени от рисуване върху тъкани с писалка или маркер, трябва да се отстранят с алкохолни разтвори или алкохол.

4

Ако петна от червено червило са се образували върху бяла кърпа, измийте това място в сапунен топъл разтвор с препарат за миене на съдове, след това след отстраняване на петното, нещото трябва да се изплакне старателно в топла вода.

5

Премахнете прясно петно ​​от декоративната козметика, като маскара, фон дьо тен, от бели дрехи с памучен тампон, потопен в лосион за отстраняване на грим или в безцветен тоник, съдържащ алкохол.

6

Ако бялата тъкан е замърсена с лак за нокти, сложете суха хартиена кърпа под петното отдолу, разтрийте петното с памучна вата, потопена в ацетон. Веднага след като лакът се прехвърли върху тъкан, незабавно го заменете с нов и продължете да почиствате.

7

В случай, че боята е била отстранена от дрехите, но от нея остава едва забележимо петно, нанесете на това място средство за отстраняване на петна и почистете с него останалите петна.

Обърнете внимание

След всякакъв вид почистване на тъканта от петна се препоръчва да измиете вещта в активен прах за пране, последвано от изплакване на дрехи с омекотител за тъкани.