Logo decormyyhome.com

Как да ремонтирате машина за чадър

Как да ремонтирате машина за чадър
Как да ремонтирате машина за чадър

Видео: Избягахте в чужбина?! Ама си ремонтирате зъбите в България (Хейт машина) 2024, Юли

Видео: Избягахте в чужбина?! Ама си ремонтирате зъбите в България (Хейт машина) 2024, Юли
Anonim

В сезона на дъждовете добър чадър е незаменим, но силните ветрове или небрежното боравене могат да го повредят. Не бързайте да изхвърлите счупена машина за чадър, напълно е възможно да я поправите със собствените си ръце.

Image

Ще ви трябва

- метална тръба с диаметър 6 мм; - ламаринена плоча; - неръждаема тел; - готови части от друг чадър; - поялник; - клещи.

Инструкция за употреба

1

Най-често във всеки чадър, набраздени спици се счупват. За да ги поправите, намерете метална тръба с диаметър 6 мм и отрежете парче с дължина 3 см. За тази цел можете да използвате антената от преносим телевизор или радио. Изправете краищата на счупената игла за плетене, сложете тръбата и стиснете краищата с клещи.

2

Ако тръбните нитове в краищата на спиците са повредени, поставете малко парче мека неръждаема тел в отвора и завъртете краищата. Ако пренебрегнете този проблем, рискувате да разкриете повредена тъкан на чадъра.

3

Дизайнът на автоматичния чадър предвижда работа с лента, ако той е счупен, заменете го. За да направите това, развийте горната тапа, отстранете панела и отстранете фиксатора на ноктите от горния монтаж. След това извадете целия монтаж, поставете ръката си върху отворената слушалка и я отворете много внимателно. Внимавайте - вътре има мощна пружина, която може да излети. Извадете ролката и сменете лентата.

4

Много често в автоматичните чадъри се счупват сцепления на мястото на артикулацията им. Необходимо е да започнете ремонта на сцеплението само когато всички връзки са разхлабени и свалени от куките. Изрежете малка плоча с размери 40х12 мм от парче калайдисана 0, 2-0, 3 мм калай и я огънете по дължината, превръщайки я в корито. Ако една от половините на счупения прът е деформирана, изправете го. Изравнете краищата и инсталирайте подложката, спойка мястото за ремонт по цялата дължина.

5

В детските чадъри с автоматично отваряне, ключалката, която поддържа механизма в затворено състояние, понякога спира да работи. За да отстраните такава неизправност на машината за чадър, продължете по следния начин: натиснете заключващия раздел и го плъзнете към дръжката. Извадете извитата ключалка от тръбата на пръта и я изправете, след което я поставете отново. Ако металът е с лошо качество, такива мерки няма да продължат дълго, така че е по-добре да замените ключалката с нова.

Обърнете внимание

Много мъже, които имат практически възгледи за нещата, искат да си купят автоматични чадъри. Всъщност такъв дизайн с право се счита за най-удобния и прост. Възможно е автоматичният чадър да е по-нисък от бастуни по отношение на степента на ефектен външен вид, но едва ли нещо може да се сравни с комфорта на използване с този модел.

Полезни съвети

В автоматичните чадъри в ключалките се използват топки, притиснати от пружина. Понякога те се износват или се счупват и чадърът престава да се фиксира в отворено или затворено положение. Най-добре е да ги замените с топка от лагера, но такава топка е доста трудна за намиране, дори само защото малкият лагер е труден за намиране и ако е такъв, тогава го счупете.

ремонт на чадър машина