Logo decormyyhome.com

Как да ремонтирате пералня

Как да ремонтирате пералня
Как да ремонтирате пералня

Видео: Професионален ремонт на перални в София 2024, Юли

Видео: Професионален ремонт на перални в София 2024, Юли
Anonim

Съвременната пералня е сложно устройство, независимият ремонт на който може да доведе до окончателния му отказ. Независимо от това, в някои случаи е напълно възможно да се справите сами с ремонта.

Image

Ще ви трябва

- отвертка за кръст; - клещи; - тестер.

Инструкция за употреба

1

Преценете неизправността на пералнята. Ако някои режими са спрели да работят и има неизправности в електрониката, най-вероятно няма да можете сами да отстраните неизправността и ще трябва да се свържете със сервизен център.

2

Един от честите случаи на повреда на пералнята е повредата на електрическия нагревател (TEN), той може да бъде заменен независимо. Преди да започнете ремонта, извадете щепсела от пералнята, като извадите щепсела от контакта. Изключете захранването с вода, след което източете останалата вода, като отворите люка в долната част на корпуса.

3

Нагревателят може да бъде разположен както от предната страна на пералнята, така и отзад, така че намерете информацията в инструкциите или в Интернет. След това развийте винтовете, които закрепват предния (задния) панел на кутията и го извадете.

4

Когато стигнете до нагревателния елемент, изключете проводниците, които отиват към него и към сензора за температура. Разхлабете монтажа на нагревателя и го извадете. Проверете нагревателя с тестер, за да се уверите, че не работи. Вземете дефектния нагревател като проба и вземете абсолютно същото. Сглобете отново в обратен ред.

5

Доста често срещан проблем при използване на пералнята е изтичането на вода. Ако възникне такава неизправност, важно е да определите мястото на теч, следователно, забелязвайки вода на пода, не бързайте веднага да изключите захранването. Изключение е, когато водата изтича много бързо.

6

По правило най-честата причина за течовете са хлабавите крепежни елементи на маркучите за подаване и източване на вода. Понякога водата изтича от тавата с почистващ препарат, като в този случай причината за неизправността е запушване в гумената тръба (маркуч), през която вода и почистващи препарати влизат в барабана на машината. Тръбата е запушена с бучки прах за пране, това се случва, ако се монтира с китка.

7

За да почистите запушен маркуч, извадете горния панел на пералнята, след което издърпайте чекмеджето за перилен препарат. Отстранете винтовете, които закрепват контролния блок и го извадете, той може да се намеси. Важно е да получите свободен достъп до точките за закрепване на маркуча, тъй като най-вероятно ще трябва да се обърнете малко, за да избегнете запушване в бъдеще.

8

Гумената тръба е закрепена с пружинни стоманени пръстени. Стиснете краищата на един пръстен с клещи и завъртете маркуча, така че той вече да не се огъва. След това запомнете маркуча на ръка, премахвайки запушването. Налейте малко вода в чекмеджето за перилен препарат, за да изплакнете маркуча напълно. Сглобете пералнята в обратен ред.