Logo decormyyhome.com

Как да поправите дръжката на куфар

Как да поправите дръжката на куфар
Как да поправите дръжката на куфар

Видео: Проф. Иво Христов: Администрацията на Тръмп гледа на Украйна като на куфар без дръжка 2024, Юли

Видео: Проф. Иво Христов: Администрацията на Тръмп гледа на Украйна като на куфар без дръжка 2024, Юли
Anonim

Куфарите са се развили от чанта през рамо до надеждни метални калъфи с комбинирани ключалки. Най-популярните днес са пластмасовите куфари на колела с телескопична дръжка. Дръжката на куфар е може би най-уязвимата част от пътуващ атрибут.

Image

Ще ви трябва

  • - лепяща лента или електрическа лента;

  • - твърда гума, подложка;

  • - резбова връзка с болт-гайка;

  • - електрическа бормашина с бормашина.

Инструкция за употреба

1

Погрижете се за багажа си при дълго пътуване. За да не останете насаме с куфар без дръжка, който е "тежък за носене, но е жалко да го изхвърлите", не се преуморявайте от евтиността на предложените модели. Дори и да не можете да си позволите куфари с марка louis Vuitton (Louis Vuitton) или Samsonite (Samsonite), купете приличен и издръжлив калъф за колички на най-добрата цена.

2

Изберете модерен пластмасов куфар на колела с няколко дръжки, една от които е телескопична. За по-дълъг експлоатационен живот куфарът трябва да бъде опростен. Следователно дръжката на куфара не трябва да стърчи отвъд него. Телескопичните дръжки са разположени в специална ниша. Те трябва свободно да се простират и с едно движение на китката на ръката да се върнат в нишата си.

Image

3

Добре е, ако в избрания от вас модел куфар няма две, а три дръжки. Последната дръжка, разположена в долната част на количката за куфар, служи като крака. В този случай ремонтът на дръжката на куфара може да бъде отложен до края на пътуването, тъй като вместо една счупена дръжка можете да използвате останалите без значителни неудобства.

4

Поправете дръжката на куфара самостоятелно, ако възникне повреда на пътя. С дръжката, напукана наполовина, прикрепете към нея някаква твърда гума и я увийте с лента или изолационна лента. Ролята на гумата може да се изпълнява от масивна писалка, химикалки, моливи или дори четка за зъби. При липса на скоч лента плътно превържете дръжката на куфар-количката с импровизирани средства - голяма носна кърпа, шал и пр. Включете въображението си, не носете куфара си без подмишница.

5

Ремонтът на дръжката на куфар най-често се изисква, ако механизмът за удължаване на телескопичната дръжка се счупи. В случай на такава неизправност е по-добре да се свържете със специализиран сервиз. Силата на дръжката се влияе от зоната, но не и формата на напречното сечение. Овалното, правоъгълно или кръгло сечение на издърпващата се дръжка на вашия куфар няма значение.

6

Ако разходите за ремонт на прибиращия се механизъм на вашия скъп куфар са сравними с цената на нов, откажете да ремонтирате и купете друг куфар на колела. Като опция можете да закупите евтин китайски куфар, да свалите този механизъм от него и сами да го монтирате върху скъпия си куфар.

7

Свържете се с сервиза, ако страничната дръжка на куфара е скъсана „с месо“. Или се опитайте да го поправите със собствените си ръце. За да направите това, трябва да натрупате твърди облицовки, да пробиете дупки и да използвате резбова връзка с болт-гайка. Нека куфарите ви служат дълго време и се връщайте цели след всяко пътуване!

Обърнете внимание

За да избегнете повреда, не повдигайте куфара до телескопичната дръжка, използвайте страничната страна за това.

Полезни съвети

Купете специални колани с дръжка на пътя, които поемат товара на напълнен куфар. Те са предназначени само за да предпазят дръжката на куфара от повреди в случай на наднормено тегло.

  • Ремонт на куфари
  • ремонт на куфари на колела
  • Как да отворите куфар с код