Logo decormyyhome.com

Как да ремонтирате шлайф

Как да ремонтирате шлайф
Как да ремонтирате шлайф

Видео: 30 Невероятни Идеи За Домашни Ремонти 2024, Юли

Видео: 30 Невероятни Идеи За Домашни Ремонти 2024, Юли
Anonim

Ъглошлайф или шлифовъчна машина е незаменим инструмент в арсенала на всеки домашен майстор. Използва се при ремонт, строителство и металообработка. Българинът лесно се справя с работата, свързана с рязане, почистване и шлайфане на метални изделия, камък и други материали. В някои случаи неизправностите на мелницата могат да се поправят самостоятелно.

Image

Ще ви трябва

  • - комплект гаечни ключове;

  • - отвертка;

  • - чисти парцали;

  • - шкурка;

  • - тестер;

  • - монтажен нож;

  • - изолационна лента;

  • - резервни части за шлифовъчната машина;

  • - солидол или литол.

Инструкция за употреба

1

Ако колекторът на машината е замърсен, почистете го. Признаци за неизправност са появата на искри по време на работа на мелничката, значително нагряване на корпуса, изскачащи звуци при стартиране, придружени от миризма на изгаряне.

2

Разглобете инструмента и отделете арматурата на двигателя. За да направите това, извадете крепежните елементи, отстранете четките, отстранете скоростната кутия. Извадете свободната котва от корпуса чрез зъбното колело. В края на котвата, която е разположена по-близо до шнура, има подвижен лагер, вдървен в корпуса, така че е необходимо да дърпате котвата при демонтажа, внимателно, без прекомерна сила.

3

Избършете добре незакрепената котва с чиста кърпа, като обърнете особено внимание на междуредовото пространство. Почистете задния край на арматурата, наречен колектор, както и предавката, която предава въртенето от мръсотия. Ако колекторът има непоправими маркировки за горене, заменете го с работещ.

4

Ако точилката не се включи, когато натиснете бутона за стартиране, първо проверете мрежовото напрежение. Ако има напрежение, потърсете причината за неизправността в захранващия кабел, като го позвъните с тестера. Ако се установи скъсване на проводник, отстранете дефектната част и сплескайте краищата.

5

Проверете работата на бутона за старт. Уверете се, че контактите на прекъсвача работят и не са замърсени. Почистете контактните повърхности. Ако те са повредени или счупени, сменете бутона на устройството.

6

Ако има механичен звук, съпътстващ въртенето на работния диск, проверете скоростната кутия на машината. Този механичен монтаж предава въртене с промяна в скоростта и силата на въртене и често се проваля при продължителна употреба на инструмента без никаква превантивна поддръжка.

7

Разглобете скоростната кутия, ако е необходимо сменете неизправната предавка. Преди да сглобите уреда, смажете частите с твърдо масло, литол или друга мазнина против триене. След монтажа оставете мелницата да работи на празен ход за няколко минути без натоварване.

Направи сам ремонт на шлайф