Logo decormyyhome.com

Как да ремонтирате протектор

Как да ремонтирате протектор
Как да ремонтирате протектор

Видео: Как да сложите вериги за сняг | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да сложите вериги за сняг | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

В случай на неизправност на бягащата пътека, първото нещо, което трябва да направите, е да се свържете със сервизния център или с търговеца, чрез който сте закупили бягащата пътека. Въпреки това, преди да докладвате за повреда, си струва да разберете каква е причината за повредата на протектора, това може да помогне за нейното поправяне.

Image

Инструкция за употреба

1

Често цялото устройство не изисква ремонт, тъй като в повечето случаи отделните компоненти се провалят. За да замените дефектната част, разберете номера на модела и серийния номер на протектора, както и номера на грешката, който ще ви помогне да определите причината за неизправността.

2

Обикновено номерът на грешката се показва на дисплея на бягащата пътека. Повечето симулатори имат една и съща буквено-цифрова комбинация от кодове, но ако споменатите по-долу съобщения за грешки не съответстват на тези, които се появяват на дисплея на вашето устройство, вижте инструкциите за бягащата пътека. Известието E1 означава грешка в сензора за скорост. В този случай изключете захранващия кабел от контакта и от пистата, изчакайте 1 минута и включете захранването. Ако след операцията трасето не се е върнало в работно състояние, свържете се със сервизния център или дилъра за сервиз, като го информирате за кода за грешка. Известията E6 и E7 показват грешка в двигателя на пикапа. Процедурата е същата като при грешка Е1.

3

Преди да се свържете със сервизен център, не забравяйте да се уверите, че трасето е повредено поради автоматичното активиране на защитния механизъм, което присъства във всички устройства от този тип. Беговата пътека може да спре, ако допустимото натоварване надвишава нормата. За да продължите да използвате устройството, изключете захранващия кабел от пистата, след това натиснете предпазния превключвател (обикновено предпазен превключвател) и свържете захранващия кабел към пистата. Обърнете внимание на факта, че бягащата пътека автоматично спира да работи, ако е била свързана към мрежата повече от шест часа подред (за някои модели времето за автоматично изключване варира от 3 до 5 часа). За да започнете отново записа, изключете захранващия кабел и след няколко минути отново свържете устройството с мрежата.

4

Ако горните операции не дадоха никакви резултати и протекторът все още не работи, тогава трябва да се свържете с професионалистите, тъй като саморемонтът може да повлияе неблагоприятно на по-нататъшната работа на устройството. Обадете се на вашия сервизен център и информирайте модела, серийния номер на устройството и кода за грешка, показан на дисплея.

как работи бягащата пътека