Logo decormyyhome.com

Как да настроите вратата на хладилника

Как да настроите вратата на хладилника
Как да настроите вратата на хладилника

Видео: Как да настроите диспенсера на вертикално разделения хладилник с фризер Samsung. 2024, Юли

Видео: Как да настроите диспенсера на вертикално разделения хладилник с фризер Samsung. 2024, Юли
Anonim

Регулирането на вратата на хладилника става по различни причини. С течение на годините вратата може да се изкриви. Това се улеснява, като го претоварвате с тежки продукти. Има нужда от превишаване на вратата на хладилника, както в процеса на ремонта му, така и при преместване на кухненски мебели. Във всеки случай не можете да направите без да регулирате вратите на хладилника.

Image

Ще ви трябва

  • - отвертка;

  • - стоманена плоча;

  • - самонарезни винтове;

  • - сонда, направена от немагнитен материал;

  • - лист хартия с ширина 30-50 мм, дебелина 0, 1 мм.

Инструкция за употреба

1

Не пълнете вратата на хладилника към очните ябълки, в противен случай изкривяването на вратата ви е гарантирано. Тежките буркани с кисели краставички и конфитюри нямат място по рафтовете на вратата на хладилника. Разгледайте долната и горната хоризонтална повърхност на вратата. Ако дупките на скобите не са счупени, регулирайте вратите на хладилника.

Image

2

За да направите това, разхлабете монтажните болтове на горната и долната връзка. След това продължете, въз основа на която част от панела не се вписва плътно към хладилника поради изкривяването на вратата. Ако горната половина на вратата не пасва добре, извадете една тапицерия под горната панта. Притиснете вратата на хладилника към шкафа с рамо, затягайки винта. Ако долната част на вратата е разхлабена, разхлабете болта на долната панта и издърпайте едно уплътнение изпод нея. Докато прилагате сила към дъното на вратата, затегнете винта.

3

Преместете вратата на хладилника на противоположната страна, ако при проверка на дупките за монтиране на скобите разберете, че те са счупени. Има цели отвори с резба, коригираната врата добре ще прилепи към шкафа на хладилника. Това елиминира необходимостта от ремонт на вратата на хладилника. Преместете вратата на хладилника за удобен подход към него в случай на преместване на мебели. Регулирайте вратата на хладилника с горния и долния винт

4

Продължете да поправите вратата, ако откриете счупени отвори за монтаж на конзоли и не можете да закачите вратата от другата страна. Извадете вратата и закрепете стоманената плоча към повредената равнина с помощта на самонарезни винтове. Подгответе отвор за оста на скобата, инсталирайте вратата на нейно място с последваща настройка.

5

След като окачите вратата, проверете нейната плътност. Това става със специална немагнитна сонда или тясна лента хартия. Уплътнението на вратата трябва да държи добре тази сонда. Ако се плъзга надолу под собствената си тежест, тогава има празнина. В този момент разхлабете винтовете, които закрепват уплътнението, поставете лента от пяна или парче картон. С дълъг експлоатационен живот, за да се предотврати намаляване на налягането на хладилника, е необходимо напълно да се замени гумената изолация. След това отново проверете плътността на изолацията.

Обърнете внимание

Разхлабете монтажните болтове, не ги развийте. В противен случай можете да пуснете ядките вътре в хладилника.

Как да ремонтирате хладилник