Logo decormyyhome.com

Как да измиете зеленото от килима

Как да измиете зеленото от килима
Как да измиете зеленото от килима

Видео: This Could Be Your First Planted Tank - Beginners' Guide for a NANO AQUASCAPE 2024, Юли

Видео: This Could Be Your First Planted Tank - Beginners' Guide for a NANO AQUASCAPE 2024, Юли
Anonim

Петната от блестящото зелено са доста устойчиви, така че е трудно да ги изтриете от килима. Но ако веднага започнете да почиствате, има шанс напълно да се отървете от замърсяването. Както модерните средства за отстраняване на петна, така и народните средства ще ви помогнат.

Image

Ще ви трябва

  • - прах;

  • - белина;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - алкохол;

  • - четка;

  • - гъба.

Инструкция за употреба

1

Опитайте се веднага да измиете зеленото от килима с прах и четка. Но трябва да действате веднага, докато зелените неща изсъхнат. Изплакнете добре, ако зеленикавият цвят остане, повторете процедурата отново. Изберете прах в зависимост от цвета на вашето покритие, ако имате бял килим, използвайте с оптичен избелвател. За почистване на цветни продукти е подходящ продукт с надпис "Цвят".

2

От бял килим можете да премахнете петното от блестящо зелено и кислородно избелване. Първо изплакнете замърсяването с прах, след това нанесете белина и изчакайте около 15 минути. Премахнете всеки препарат с влажна гъба. Петното обикновено изчезва от първия път. Ако остане слаба следа, повторете лечението отново.

3

Цветните продукти могат да бъдат почистени от блестящо зелено с модерно средство за отстраняване на петна, което не разрушава структурата на материалите. Ако използвате продукта под формата на прах, първо го разтворете в топла вода и нанесете върху петното. В повечето случаи не е необходимо да се разреждат течности, но е по-добре да посочите това в инструкциите. След 10-15 минути избършете килима с влажна кърпа.

4

За да премахнете петно ​​от блестящо зелено от килима ще помогне и обикновен алкохол. Купете го в аптеката. Насите петното и оставете за 30 минути, след което изплакнете обилно с четка и прах. Петното трябва напълно да изчезне. Не използвайте водка - тя е слаба, в крайни случаи уискито със сила 60% или лунен лъч ще се справи.

5

Ако не можете сами да премахнете петното, занесете продукта на химическо чистене. След няколко дни можете да вземете двореца. Специалистите използват силни препарати за отстраняване на петна, които е невъзможно да се купят в магазина за хардуер, така че не трябва да страдате и да измивате замърсяването у дома с всички налични течности и прахове. Много е трудно сами да измиете старите петна от зеленина.