Logo decormyyhome.com

Как да измиете баня

Как да измиете баня
Как да измиете баня

Видео: Гель для стирки своими рукуми 2024, Юли

Видео: Гель для стирки своими рукуми 2024, Юли
Anonim

Красива баня е декорацията на всяка баня. Често поради некачествена вода и неправилна употреба на почистващи продукти, тя губи своята белота, покрива се с ръжда и петна. За да избегнете това, трябва правилно да се грижите за вашата баня.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако ваната е нова, тогава е достатъчно да я почистите, тъй като се замърсява с леки почистващи препарати без абразиви. За постигане на най-добър ефект е необходимо продуктът да се нанесе върху повърхността, да се остави 15-20 минути, да се разтрие обилно и да се изплакне с вода.

2

Петната по новата баня могат да бъдат отстранени с помощта на лимонов сок или нагрят амоняк. Някои домакини премахват малки петна с обикновена паста за зъби.

3

Можете също да опитате да разтриете повърхността на ваната с обикновена трапезна сол и след това да я разтриете с кърпа, навлажнена с терпентин. Също така, за да се отървете от петна от ръжда, можете да опитате обикновена сода. Разтрийте петното със сода каша, оставете за няколко минути и изплакнете с вода.

4

Ако ваната ви вече е "остаряла", емайлът й е счупен, а повърхността изглежда мръсна поради ръждиви петна, тогава трябва да опитате по-строги мерки. Взимаме прах, съдържащ хлор, намокряме повърхността на банята, нанасяме праха, старателно три, след което оставяме ваната за 15-30 минути. След това време отново започваме да търкаме ваната. След постигане на желания ефект, измийте останалия прах. При този метод на почистване е необходимо да се използват гумени ръкавици, престилка и респиратор, тъй като хлорът е токсичен.

5

Ако прахът не помогне, тогава можете да закупите в магазина специални продукти за почистване на емайла на банята. Те се предлагат под формата на спрейове, гелове, прах. Използвайте ги стриктно според инструкциите.

6

Ако всички горепосочени средства не помогнаха да възстановите ваната си до предишната й красота и свежест, тогава можете да опитате да закупите специални емайли, които покриват старите вани. Те могат да бъдат намерени в много магазини за хардуер.

7

Ако средствата позволяват, тогава можете да се обадите на капитана, който професионално актуализира вашата баня с помощта на специални вложки, които се носят над старата баня. След подобни манипулации банята ще изглежда като нова и ще ви служи повече от една година.

Свързана статия

Възстановяване на емайловия слой на банята